De rel gaat verder: Heineken praat met RTL over Voetbal Inside

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De rel gaat verder: Heineken praat met RTL over Voetbal Inside

De rel gaat verder: Heineken praat met RTL over Voetbal Inside

|
|

Laatste update:

Heineken Nederland is in gesprek met RTL naar aanleiding van klachten van Sylvana Simons en Sunny Bergman over het in hun ogen seksistische en racistische karakter van het programma Voetbal Inside (VI). Dat heeft het bedrijf woensdag laten weten. Ook sponsor Gilette zegt contact te hebben opgenomen met VI.

‘Gaypride is bloemencorso’

De twee vrouwen deden de oproep op hun Facebookpagina. “René van der Gijp walgt van homoseks én het idee om twee mannen te zien trouwen. Johan Derksen noemt de Gay Pride, het feest en protest voor LHBTI-emancipatie, een bloemencorso.” In bovenstaande video een klein fragment uit VI waar Sunny en Sylvana onder andere over zijn gevallen.

’Trek jullie terug’

Amstel Bier, dat wordt geproduceerd door Heineken, is een van de hoofdsponsors van het programma. In haar oproep sprak programmamaakster Sunny Bergman het bedrijf én de andere grote sponsoren van VI aan. “Voetbal Inside wordt mede mogelijk gemaakt door Amstel Bier, Gillete en Toto. Willen deze merken ook homofobie mede mogelijk maken? Zo nee: waarom sponsoren deze merken Voetbal Inside dan nog?”, aldus Sunny op Facebook.

Wikken en wegen

Heineken zegt met klem “geen enkele bemoeienis met de inhoud van programma’s zelf te hebben. Maar we moeten ons altijd blijven afvragen of de inhoud van een gesponsord programma past bij de waarden van ons merk.”

Lomp en controversieel

RTL zelf stelde woensdag in een reactie op de commotie dat de mening van de mannen aan tafel bij Voetbal Inside “ongenuanceerd, lomp en controversieel” is. Maar dat “het niet aan de orde is dat de grens wordt overschreden”. De zender voegt daar met klem aan toe dat de mening van de drie ‘analisten’ “niet gelijk staat aan de mening van RTL”.

Eerdere ophef

Het is niet de eerste keer dat het drietal van VI wordt bekritiseerd om hun uitlatingen. In oktober vielen veel mensen over Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee heen toen zij moesten lachen om de bekentenis van Jelle Brandt Corstius dat hij tijdens zijn werk als redacteur bij van Barend & Van Dorp was verkracht. Later stelden de mannen dat hun gelach door anderen verkeerd was geïnterpreteerd.

Waar gaat dit heen? We'll keep you posted...

Lees verder