De PPK vliegt door de kerk: Danny Boyle regisseert ‘Bond 25’

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De PPK vliegt door de kerk: Danny Boyle regisseert ‘Bond 25’

De PPK vliegt door de kerk: Danny Boyle regisseert ‘Bond 25’

|
|

Laatste update:

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het definitief. Regisseur Danny Boyle neemt de 25ste James Bond voor zijn rekening. Mét Daniel Craig!

In februari werd bekend dat Danny Boyle (Slumdog Millionaire) en scenarioschrijver John Hodge in de running waren voor 007’s jubileumavontuur. Het duo maakte eerder samen o.a. Shallow Grave, Trainspotting, A Life Less Ordinary en The Beach. Als het script van Hodge beviel, kregen ze de zegen van Bond-producers Barbara Broccoli en Michael Wilson. 

Mocht het duo er niets in zien, dan zou de versie van 007-veteranen Neal Purvis en Robert Wade verfilmd worden. Blijkbaar viel de visie van Boyle en Hodge in de smaak! 

Boyle is nu bezig met een muzikale comedy, nog zonder titel, die is geschreven door Love Actually-schrijver Richard Curtis. De hoofdrollen in deze film zijn voor Lily James (Cinderella, Baby Driver) en Himesh Patel (Eastenders).

Craig… Daniel Craig

Hoewel er al jarenlang gepraat wordt over een opvolger van Daniel Craig gaat de acteur dus nog even vrolijk door. Begrijpelijk, want de acteur verdient naar verluidt 25 miljoen dollar voor zijn hoofdrol. Craig liet vlak na de opnames van SPECTRE (2015) weten dat hij liever zijn polsen door zou snijden dan dat hij óóit nog in een Bond-film zou spelen.

Craig noemde deze opmerking later ‘niet zo handig’. De acteur was op dat moment nog totaal afgedraaid door de zware opnames, en zijn poging tot humor werd nogal opgeblazen. Toch wist men al een aantal prima vervangers te bedenken. Idris Elba, Tom Hiddleston en Aidan Turner werden veelvuldig genoemd. Ze moeten nog even geduld hebben!

Naast Craig keren waarschijnlijk ook Ben Whishaw (Q), Naomie Harris (Moneypenny) en Rory Kinnear (Tanner) terug. De opnames van de 25ste Bond-film beginnen eind dit jaar. De film verschijnt in november 2019 in de bioscoop.

Lees verder