De Obama's gaan je to watch-list voor Netflix maken

Veronica Superguide logo
De Obama's gaan je to watch-list voor Netflix maken

De Obama's gaan je to watch-list voor Netflix maken

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Terwijl Trump HBO achter zich aankrijgt voor het onrechtmatig gebruiken van Game of Thrones-beeld, zijn de Obama's een samenwerking met Netflix begonnen en hebben ze inmiddels een tipje van de sluier gelicht over wat er dan te zien zal zijn. Na de oprichting van hun porductiemaatschappij Higher Ground is er nu een lijst met de zeven eerste producties die ze hebben aangekocht of gaan (laten) maken. 

In de schijnwerpers

De twee waren overduidelijk niet van plan om stil te gaan zitten nadat Barack Obama president-af was. Na een boek, tours en televisie-optredens besloten ze een productiemaatschappij te starten in samenwerking met Netflix. In het gevecht om de kijker zal Netflix hopen dat het stel flink wat aandacht genereert (wordt Netflix straks leeg geplukt door andere streamingservices?)

Lijst van zeven

Een en ander is bekend over de producties die onder Higher Ground op Netflix gaan verschijnen. Op het Sundance film festival heeft het stel de docu American Factory aangekocht. Deze docu maakte veel indruk bij de pers. Ook kochten ze een andere docu, Crip Camp, over lichamelijk beperkte tieners. Ook komt er een serie op basis van het book The Fifth Risk: Undoing Democracy. Er komt een enorm verantwoorde kinderserie Listen To Your Vegetables and Eat Your Parents. Geen serie voor volwassenen? WTF! Oh, toch wel: Bloom over de modewereld van na-oorlogs New York en Overlooked, een dramaserie gebaseerd op columns van de New York Times. Pfff, gelukkig maar. 

Educate, connect enzovoorts

Over de producties zegt Barack Obama, immer correct: “Touching on issues of race and class, democracy and civil rights, and much more, we believe each of these productions won’t just entertain, but will educate, connect, and inspire us all”. We verwachten dus weinig films met ninja's en draken (zucht), maar gezien het budget dat Netflix en de Obama's er ongetwijfeld tegenaan smijten zal het met de kwaliteit wel goed zitten. We zijn benieuwd. 

Lees verder