De nieuwe Sherlock Holmes-comedy kan (bijna) niet meer stuk

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De nieuwe Sherlock Holmes-comedy kan (bijna) niet meer stuk

De nieuwe Sherlock Holmes-comedy kan (bijna) niet meer stuk

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Niet dat Benedict Cumberbatch en Martin Freeman ons niet geregeld laten lachen, maar met deze nieuwe castleden kunnen we echt niet meer wachten op Holmes and Watson.

Will Ferrell en John C. Reilly

Je zou denken dat we onderhand wel een beetje Sherlock Holmes-moe zouden worden, na de Guy Ritchie-films met Robert Downey Jr. en Jude Law, de BBC-serie met Benedict Cumberbatch en Martin Freeman, de CBS-serie met Jonny Lee Miller en Lucy Liu, en de recente film met Sir Ian McKellen ... maar toen afgelopen zomer bekend werd dat Will Ferrell en John C. Reilly weer samenkwamen om een volledige comedyversie van het legendarische duo te maken, begonnen onze voelsprieten toch weer te klapperen!

Niet dat de andere genoemde versies ons niet geregeld aan het lachen hebben gekregen, maar van een reünie van de sterren uit Step Brothers en Talladega Nights verwachten we toch iets anders. Ferrell speelt Holmes en Reilly is Watson in de film Holmes and Watson, die in 2018 uitkomt en geschreven en geregisseerd wordt door Etan Coen (Tropic Thunder, Get Hard).

Nieuwe namen

Naast de castleden die al bekend waren, waaronder ook Kelly Macdonald (Trainspotting) en Rebecca Hall (Iron Man 3), zijn volgens The Guardian nu niemand minder dan Hugh Laurie en Ralph Fiennes toegevoegd! Het is nog niet bekend welke rollen zij gaan spelen, maar er is nog geen Moriarty gecast, en we weten allemaal nog hoe eng Ralph Fiennes eruit zag als Voldemort in de Harry Potter-films ...

Hugh Laurie heeft zich op zijn beurt al onsterfelijk gemaakt als komisch genie in A Bit of Fry and Laurie met Stephen Fry, en later natuurlijk in House M.D. Maar vergis je niet: ook Ralph Fiennes heeft zich al eerder van zijn komische kant laten zien, in films als Hail, Caesar!, The Grand Budapest Hotel en In Bruges.

Het moge duidelijk zijn: Holmes and Watson kan wat ons betreft al bijna niet meer stuk; we kunnen niet wachten!

Lees verder