De mafste gastoptredens in Deadpool 2

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De mafste gastoptredens in Deadpool 2

De mafste gastoptredens in Deadpool 2

|
|

Laatste update:

De tagline van Deadline 2 luidt ‘He’s not coming alone’. Geen wonder, het superheldenvervolg zit vol verborgen gastoptredens. Wij hebben de mafste daarvan op een rijtje gezet! (Let op: bevat spoilers!)

Brad Pitt

Laten we beginnen met de meest in het oog springende cameo: die van Hollywood-adonis Brad Pitt. Hij speelde de Vanisher, een lid van het door Deadpool samengestelde superheldenteam X-Force. Hij heeft als superkracht dat hij onzichtbaar is. Maar tijdens een noodlottige aanvaring met een hoogspanningskabel laten zijn krachten hem in de steek. In zijn laatste seconden zien we dat The Vanisher werd gespeeld door niemand minder dan Brad Pitt!

Hoewel hij bijna niet was te missen, was de Oscarwinnaar hooguit vijf seconden te zien. Ryan Reynolds vertelde hier later over in een interview met Collider: “Het kostte hem slechts zeven minuten om te filmen. Hij was uiteindelijk langer bezig met zijn kop koffie. Dat is misschien maar goed ook, want dat was meteen zijn gage voor de film.”

De mafste gastoptredens in Deadpool 2

Juggernaut

De makers hebben verrassend lang verborgen weten te houden dat fanfavoriet Juggernaut zijn opwachting zou maken in Deadpool 2. Alleen in een van de laatste trailers werd gesuggereerd dat de Marvel-schurk wel eens een belangrijke rol zou kunnen gaan spelen in dit vervolg. De aartsvijand van de X-Men bestond grotendeels uit computeranimatie, maar het was niet duidelijk wie de stem insprak van de mutant. Ook de aftiteling bood geen uitkomst: daar stond dat Juggernaut zichzelf speelde!

In werkelijkheid was het niemand minder dan Ryan Reynolds die de stem insprak van de rechterhand van Russell. Om dat te verbergen, werd zijn stem een paar octaven verlaagd na de opnames. Al met al een geweldige comeback van de superschurk na zijn duffe filmdebuut in X-Men: The Last Stand.

De mafste gastoptredens in Deadpool 2

Matt Damon

Ook Hollywood-ster Matt Damon had een klein gastrolletje in Deadpool 2, al was hij een stuk lastiger te spotten dan zijn collega Brad Pitt. Hij is te zien in de scène waarin Cable (Josh Brolin) voor het eerst naar onze tijdlijn reist. De supersoldaat belandt op een weiland naast een pick-up truck, waar twee rednecks het voordeel van vochtig toiletpapier bespreken. Een van hen is Matt Damon! Je hoeft je gelukkig niet te schamen als je Matts cameo heb gemist: het was niet alleen donker, hij zat ook nog eens onder een dikke laag make-up. Om zijn bijdrage nog beter verborgen te houden, staat de Oscarwinnaar op de aftiteling vermeld als Dickie Greenleaf!

Het is trouwens niet de eerste keer dat Damon een gastrolletje heeft in een stripverfilming van Marvel. Vorig jaar was hij ook al kort te zien in Thor: Ragnarok als een toneelspeler die de rol van Loki vertolkt.

De mafste gastoptredens in Deadpool 2

X-Men

Ook in het tweede deel van Deadpool leek de X-Mansion, het hoofdkwartier van de X-Men, alleen bewoond te worden door Colossus (Stefan Kapicic) en Negasonic Teenage Warhead (Brianna Hildebrand). Maar het landhuis blijkt gelukkig onderdak te bieden aan nog meer X-Men. Tijdens Pool Boy’s bezoek aan de X-Mansion vangen we door een openstaande deur een glimp op van Professor X, Storm, Beast, Quicksilver en Cyclops. Wanneer ze de ratelende Deadpool horen aankomen, smijten ze snel de deur dicht. Opletten, dus!
De mafste gastoptredens in Deadpool 2

Stan Lee

Na het rollen van de aftiteling, dachten we even dat dit de eerste Marvel-verfilming in jaren was waarin Stan Lee niet te zien was. Ja en nee. De comic-legende speelt deze keer geen rolletje in de film, maar hij is wel degelijk te zien in Deadpool 2. Maar ook hier moet je niet met je ogen knipperen, anders heb je hem gemist. Stan the Man maakt namelijk kort zijn opwachting als graffiti piece. Je kunt de muurschildering zien in de scène waarin Domino het gevangenentransport aanvalt om Russell te bevrijden.

Waarschijnlijk was de striplegende door omstandigheden niet in staat om de opnames bij te wonen (de beste man is inmiddels 95 jaar oud). Jammer, want in de eerste Deadpool-film had Stan Lee nog een briljante cameo als dj in een striptent… niet te verwarren met een stripwinkel!

De mafste gastoptredens in Deadpool 2

Ryan Reynolds

In een van de laatste scènes krijgt Deadpool de kans om door de tijd te reizen en zijn fouten goed te maken. Daarbij komt hij niet alleen oog in oog te staan met Hugh Jackman als Wolverine (ook leuk, maar oude opnames), maar ook met… de acteur die hem speelt! Met een welgemikt schot in het achterhoofd van Reynolds voorkomt Deadpool dat de acteur zijn handtekening zet onder het contract van de geflopte DC-film Green Lantern. Daarmee speelt Reynolds dus een driedubbele rol in dit waanzinnige vervolg, waaronder zichzelf die gedood wordt door zijn alter-ego. Hoe Deadpool-esk wil je het hebben?
De mafste gastoptredens in Deadpool 2

Lees verder