De latenight TV-tip van vandaag: Das Leben der Anderen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De latenight TV-tip van vandaag: Das Leben der Anderen

De latenight TV-tip van vandaag: Das Leben der Anderen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Das Leben der Anderen is volgens IMDb de nummer 56 film aller tijden. Je kunt je late zaterdagavond op slechtere manieren besteden, toch?

Das Leben der Anderen

Stasi-kapitein Gerd Wiesler (Ulrich Mühe) krijgt in 1984 de opdracht de procommunistische toneelschrijver Georg Dreyman (Sebastian Koch) en zijn vriendin (Martina Gedeck) af te luisteren. Hoe langer hij luistert naar hun dagelijkse bezigheden, hoe meer besef hij krijgt van zijn eigen saaie leven. Niet alleen begint hij zich te interesseren voor de literaire werken waar hij tijdens het afluisteren over hoort spreken, maar langzaam groeit bij hem ook het inzicht dat hij aan de verkeerde kant staat en voor een misdadige organisatie werkt.

Cast en recensie

Sebastian Koch zul je wellicht kennen; hij speelde ook in Zwartboek en heeft een tijdje verkering gehad met Carice van Houten. Namen als Ulrich Mühe en Martina Gedeck zullen waarschijnlijk minder bekend voorkomen, maar dat zou niet moeten uitmaken. Met een score van 8,5 is het de nummer 56 aller tijden op IMDb. En zoals de recensie van Veronica Magazine luidt: "Dit drama heeft geen filmsterren nodig om de aandacht te krijgen dat het verdient." Vier van de vijf sterren, vanavond om 23:35 uur op NPO 2!

Lees verder