De latenight TV-tip van vandaag: Blow

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De latenight TV-tip van vandaag: Blow

De latenight TV-tip van vandaag: Blow

|
|

Laatste update:

Het waargebeurde verhaal van de man die de Amerikaanse cocaïnehandel groot maakte in de jaren 70 ... met Johnny Depp!

Blow

George Jung heeft het thuis niet breed, en al zegt zijn vader dat geld niet belangrijk is, George wil rijk worden. Hij gaat het huis uit aan het begin van de jaren 70 en zoekt een manier om slapend rijk te worden. Zijn maatje komt met de "perfecte" oplossing: wiet verkopen. George zet een goed lopende business op, maar vindt de wiet al snel niet winstgevend genoeg. Volgende halte: cocaïne. Dat kan natuurlijk niet oneindig lang goed blijven gaan ...

Cast en recensie

George Jung wordt gespeeld door Johnny Depp en Penélope Cruz speelt de vrouw op wie hij verliefd wordt. Andere bekende gezichten zijn die van Franka Potente (The Bourne Identity), Ray Liotta (Goodfellas), Jordi Mollà (Bad Boys II) en Rachel Griffiths (Hacksaw Ridge).

Uit de recensie van Veronica Magazine: "Aardige verfilming van een waargebeurd verhaal, maar nergens origineel: momenten doen te vaak denken aan lightversies van andere misdaadfilms." Vanwege het amusante eerste deel toch drie van de vijf sterren, uitstekend geschikt voor een late zondagavond op de bank!

Lees verder