• SBS
  • TV

De Kookklunzen valt niet in de smaak: ‘Slecht acteerwerk’

Het was vanavond tijd voor de eerste aflevering van De Kookklunzen. Jammer genoeg zijn veel kijkers niet overtuigd. Dat heeft vooral te maken met de kandidaten. Zijn dat soms acteurs?

Door Alie Sierkstra
de kookklunzen Herman den Blijker en Onno Kokmeijer sbs6

In Gordons nieuwe programma, De Kookklunzen, nemen Herman den Blijker en Onno Kokmeijer het tegen elkaar op. Deze chef-koks nemen elk drie kandidaten onder hun hoede. De kandidaten zijn uitgekozen vanwege hun gebrek aan vaardigheden in de keuken. Wat heet: de kandidaten kunnen werkelijk nog geen wentelteefje bakken.

Kookklunzen coachen

De grote vraag is of het Herman en Onno lukt om de kookklunzen te coachen. De kandidaten moeten aan het einde van de rit namelijk een driegangenkerstdiner presenteren. Er komen vijf bekende fijnproevers langs om de gerechten te beoordelen. Het gaat om Rapper Donnie, London Loy, Ellemieke Vermolen, Meneer Reimers en Roberta Pagnier.

Acteurs?

Op papier klinkt De Kookklunzen best leuk, toch? Helaas valt het veel kijkers echter toch een beetje tegen… Dat heeft vooral te maken met de kandidaten. Zijn dat soms acteurs? Zo slecht kunnen koken, dat kan toch niet waar zijn? En dat doet sterk denken aan de kritiek die Liedje op het Eerste Gezicht laatst te verduren kreeg.

Tekst gaat verder onder de Tweets.

De Kookklunzen-presentator Gordon was deze week natuurlijk vooral in het nieuws vanwege de ophef die ontstond na zijn optreden bij Op1. De zanger vond dat we allemaal niet zo ‘woke’ moeten doen. En dat trok Fleur Jongepier zo slecht dat ze opstapte. Zowel Gordon als Fleur hebben inmiddels gereageerd op de ophef. 

De Kookklunzen zie je elke donderdag om 20.30 uur op SBS6.