Grote kleine Treinencompetitie

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Grote kleine Treinencompetitie

Kijkers genieten van De Grote Kleine Treinencompetitie

|
|

Laatste update:

Na LEGO Masters en Marble Mania léék het erop dat Nederland voorlopig wel genoeg programma’s had waarin kandidaten wekelijks iets moois bouwden. De reacties op De Grote Kleine Treinencompetitie wijzen erop dat er bést ruimte is voor nóg een creatieve show.

Na het succes van titels als Heel Holland Bakt en LEGO Masters had RTL eind vorig jaar een redelijke flop te pakken. In Merry Little Christmas werden miniatuurkersttaferelen gebouwd, maar de kijkcijfers stortten al snel in. De voortekenen voor De Grote Kleine Treinencompetitie waren dus niet enorm goed, maar het programma heeft een geheim wapen… Onze nationale knuffelbeer André van Duin!

Kleine treinen en Harry Potter!

Zes teams strijden in De Grote Kleine Treinencompetitie om de titel: in de eerste aflevering lag het niveau al behoorlijk hoog. Het thema was ‘film’ en dat leverde een Back to the Future 3-model op én een Harry Potter-treinbaan. In de treinbaan over de film Unstoppable vond zelfs een echte achtervolging plaats!

Kijkers genieten van De Grote Kleine Treinencompetitie
Kijkers genieten van De Grote Kleine Treinencompetitie

Kijkers geloofden bijna niet wat ze zagen en waren enorm onder de indruk van de bouwwerken.

De Harry Potter-treinbaan won de eerste aflevering van De Grote Kleine Treinencompetitie: hier zie je de hele aflevering terug.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

In de volgende aflevering staan historische gebeurtenissen centraal. Drie nieuwe teams bootsen o.a. de val van de Berlijnse Muur na, bezoeken Parijs in de fin de siècle én laten de opening van de eerste kerncentrale zien. We hebben er meer zin in dan we van tevoren hadden verwacht!

Lees verder