De grootste oplichter aller tijden

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De grootste oplichter aller tijden

De grootste oplichter aller tijden

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Robert De Niro en Michelle Pfeiffer schitteren in deze eerste teaser trailer van The Wizard of Lies, over de grootste individuele investeringsfraude ooit.

Bernie Madoff

Bernard "Bernie" Madoff lichtte als vermogensbeheerder zijn klanten decennialang op met een zogenaamde ponzifraude, een soort piramidespel. Het totale schadebedrag zou uitkomen op 65 miljard dollar, waarmee het de grootste individuele investeringsfraude ooit is. Madoff werd in 2009 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 150 jaar. Tenzij hij de leeftijd van 221 gaat bereiken, is hij zijn vrijheid voor altijd kwijt. Net als zijn klanten hun geld nooit meer terug zullen zien ...

The Wizard of Lies

In de HBO-verfilming The Wizard of Lies laat hoofdrolspeler Robert De Niro zich na een reeks flauwe comedy's zo te zien weer eens van zijn beste kant zien. De uiterlijke gelijkenis is al sprekend, en De Niro ging tijdens het filmen ook inhoudelijk volledig in het personage op. Dat vertelde journalist Diana B. Henriques, die zichzelf speelt en het boek schreef waar de film op gebaseerd is.

In de film zien we verder Michelle Pfeiffer als vrouw Ruth Madoff, en Alessandro Nivola (American Hustle) en Nathan Darrow (House of Cards) als Bernies zoons. The Wizard of Lies gaat in mei in première op HBO. In Nederland kun je de film dan zien als klant van Ziggo met een aanvullend films- en seriespakket.

Lees verder