Cast van The Passion 2019

Veronica Superguide logo
Cast van The Passion 2019

De EO wil geen The Passion Kerstmis-editie

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De producent van The Passion, Jacco Doornbos, heeft gereageerd op het idee voor een speciale editie rond de kerstdagen. Hij vertelt tegen NU.nl dat hij dit geen goed idee vindt en dat hij denkt dat het een slap aftreksel wordt van het lijdensverhaal van Jezus.

"Daar hebben we over nagedacht, maar zoiets kan al snel voelen als een slap aftreksel, uiteindelijk is de kracht van The Passion het verhaal, het voldoet aan alle dramatische wetten. Met Kerst willen mensen liever Sky Radio-liedjes zingen, ze willen geen verhaal horen over koning Herodes die baby's vermoordt."

Lijdensweg van The Passion

Ondanks dat The Passion dit jaar minder kijkers trok dan de voorgaande jaren - namelijk ‘maar’ 2.4 miljoen in vergelijking met de normale ruim 3 miljoen - zijn de makers dus niet van plan om iets te vernieuwen.

Baby's gaan te ver

De mensen willen blijkbaar niet horen over de babymoorden tijdens de kerstdagen, maar willen wij wel voor de zoveelste keer horen over de jacht op Jezus en zijn vervolging en bloederige kruising tijden de paasdagen? Is de piektijd van The Passion afgelopen of weten ze volgend jaar toch nog te verrassen, want de 10e editie komt er sowieso als het ligt aan EO-directeur Arjan Lock.

Lees verder