De crazy, coole en allerlaatste trailer van Valerian

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De crazy, coole en allerlaatste trailer van Valerian

De crazy, coole en allerlaatste trailer van Valerian

|
|

Laatste update:

Het aftellen is begonnen naar de sciencefictionfilm die zich afspeelt in de 28e eeuw en eruitziet alsof 'ie ook in die tijd is opgenomen. Wat een magische beelden!

Laatste trailer Valerian

Toegegeven: er zijn weinig nieuwe fragmenten te bekennen in deze laatste trailer van Valerian and the City of a Thousand Planets, zoals de volledige filmtitel luidt. Maakt dat uit? Totaal niet, als je net als wij vooral uitkijkt naar de betoverende special effects en zo weinig mogelijk spoilers wilt hebben. Of de verhaallijn en de personages net zo goed uitgewerkt zijn, dat moet vanaf 26 juli blijken in de bioscoop, maar het is in elk geval duidelijk dat we hier met een visueel meesterwerk te maken hebben.

Al dat visuele geweld is te danken aan de "tovenaars" van Weta Digital, Industrial Light & Magic en Rodeo FX, drie vooraanstaande bedrijven die bijvoorbeeld zijn ingeschakeld voor films als Avengers: Age of Ultron, Lucy en Fantastic Four. "We gaan ons niet inhouden en alle mogelijke middelen inzetten", zei de senior vfx supervisor van Weta Digital al bij de bekendmaking van de samenwerking in 2015. Het resultaat spreekt voor zichzelf.

Valérian and Laureline

Valerian is gebaseerd op de Franse comicboeken Valérian and Laureline, voor het eerst gepubliceerd in 1967. Het verhaal speelt zich af in de 28e eeuw, waarin tijdreizen de normaalste zaak van de wereld is. Cara Delevingne (Suicide Squad) speelt Laureline, een tijd-ruimteagent, die er samen met haar partner Valerian (Dane DeHaan, Chronicle) voor moet zorgen dat de orde in het universum ondanks het tijdreizen bewaard blijft.

Eerder maakten we al bekend dat ook onze eigen Rutger Hauer in Valerian te bewonderen is. En daar houdt het niet op: Ethan Hawke, John Goodman, Clive Owen, Rihanna: ze zitten er allemaal in. Valerian is geschreven en geregisseerd door Luc Besson, bekend van zijn films The Fifth Element, Leon en Lucy.

Lees verder