De beste Netflix-hacks/tips om beter te bingewatchen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De beste Netflix-hacks/tips om beter te bingewatchen

De beste Netflix-hacks/tips om beter te bingewatchen

|
|

Laatste update:

Binnenkort weer tijd voor een avond lang Netflixen? Een dag? Een weekend? Hey, no judgement hier. Wat ons betreft breek je het wereldrecord onafgebroken bingewatchen (dat is nu overigens 94 uur, succes!) En als je dan toch gaat bingen, haal dan vooral het onderste uit de kan! Wij hebben de handigste tips op een rijtje gezet, om jouw Netflix-sessies nog beter te maken.

1. Reken af met je 'pile of shame'

Soms klik je per ongeluk (of iets minder per ongeluk) op een nogal rare film of serie. Kan gebeuren. Jammer alleen dat Netflix je er vervolgens oneindig aan herinnert in de 'kijk verder'-balk. Weten hoe je films/series uit die balk verwijdert? Wij hebben er een handig stappenplan voor opgesteld! 

2. Stop het bufferen

Bufferen is dé ergernis van rasechte bingewatchers. Gelukkig is hier een makkelijke oplossing voor. Houd tijdens het flixen op je computer Shift+Alt+Ctrl+S tegelijkertijd ingedrukt. Er opent nu een menu waarin je een aantal instellingen kunt aanpassen. Als je de 'bitrate' lager zet, zal je video niet meer bufferen. Hoppakee! 

3. Verander de grootte van de ondertiteling

Moeite met het lezen van de ondertiteling omdat-ie te klein is? Of blokkeert het juist te veel van je scherm? Je kunt de grootte makkelijk aanpassen voor al je apparaten. Log in op de website van Netflix en klik in het menu op 'account'. Ga naar 'weergave van ondertitels'. Hier kun je de grootte, kleur en zelfs schaduw aanpassen.

4. Stiekeme profiteurs aanpakken

Verdenk jij jouw gierige vrienden ervan dat ze van jouw Netflix-account meesnoepen? Check het in het Netflixmenu onder 'kijkgeschiedenis'. Klik daar op 'recente toegang'. Hier zie je precies wanneer en op welke apparaten jouw account gebruikt is. Mocht je hier een schokkende ontdekking doen, dan kun je altijd bij 'mijn account' op 'log uit op alle apparaten' klikken en snel je wachtwoord veranderen. Tja, het is een harde wereld.

5. Véél beter naar (sub)genres zoeken

Vind jij dat Netflix je soms veel te veel van hetzelfde aanraadt? Neem eens een duik in het diepe door in de véle subgenres te browsen. Dat gaat heel gemakkelijk. Open je browser en plak de volgende link, gevolgd door één van de vele codes, in de zoekbalk: https://www.netflix.com/browse/genre/ De codes die je toegang geven tot een bizarre hoeveelheid subgenres vind je hier. Zo leidt code 35800 je naar 'steamy romantic movies' en code 75405 naar 'zombie horrorfilms'. 

6. Geen idee wat je moet kijken?

Soms duurt het zoeken naar een leuke film langer dan het kijken van de film zelf. Ook daar hebben we een oplossing voor. Op Netflix Roulette vul je je favoriete acteur, regisseur, genre of een ander keywoord in en voila: er komt een 'perfecte' film voor je uitrollen. Ook handig: de website Instantwatcher.com. Zij houden per dag precies bij welke films/series het meest bekeken worden. Kun je lekker met de massa mee!

7. Je relatie staat op knappen door film-keuzestress?

We kennen het: zij houdt van romcoms, hij houdt van brute oorlogsfilms. Hoe vind je hier de gulden middenweg in, zonder je relatie op het spel te zetten? Date Night helpt je uit de brand. Je vult één van haar favoriete films en één van zijn favoriete films in en de website bezorgt jullie een hele rits films die beiden zullen behagen. 

8. Een Netflix Party met al je vrienden

Het Netflix-leven is soms een eenzaam leven. Geen verdriet: via de extensie Netflix Party kun je met vrienden of je lange-afstand-crush samen een filmavond houden. Netflix Party synchroniseert jullie beeldschermen en voegt een groepschat toe. Je vindt het hier.

Veel kijkplezier!

Lees verder