Uma Thurman in Kill Bill

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Uma Thurman in Kill Bill

Back in time: de beste films uit de jaren '00

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De tijd vliegt voorbij en we bevinden ons al bijna in een nieuw decennium. Tijd om weer even terug te blikken op wat het decennium hiervoor ons te bieden had op filmgebied. Dit zijn naar onze mening de tien beste films uit de 00’s!

10. No Country for Old Men (2007)

Bekroond met maar liefst 4 Oscars brengen de Coen Brothers een fenomenale western met iconische personages die worden gespeeld door grote namen waaronder Josh Brolin en Javier Bardem. Deze film is geen typische western met een shoot-out, maar weet ondanks dat spannend te zijn van begin tot het eind. 

9. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

Deze film speelt met het brein van zowel de kijker als Jim Carrey’s personage Joel Barish. Nadat een aantal van zijn herinneringen zijn verwijderd door een nogal experimentele dokter, ontmoet Joel een vrouw, Clementine. Ze voelen zich meteen tot elkaar aangetrokken. Later in hun relatie komen ze erachter dat ze elkaar al heel wat langer kennen. De film is niet je standaard romantische komedie en durft dieper in te gaan op de psychologische kant van liefde(sverdriet). Een unieke kijkervaring!

8. Memento (2000)

Memento is een echte mindfuck. Wij weten nog steeds niet wat er nou precies gebeurt in deze film, en ook niet of we dit ooit zullen snappen. Het verhaal volgt Leonard Shelby, een man met geheugenverlies. Dit is niet heel handig als je erachter wil komen wie jouw vrouw heeft vermoord. Door middel van polaroidfoto’s en homemade tattoos probeert Leonard elke dag opnieuw dichterbij de moordenaar te komen. Maar wie is nou echt te vertrouwen? Een goed staaltje acteerwerk van Guy Pierce en perfect in elkaar geregisseerd door Christopher Nolan. 

7. Love Actually (2003)

Als het gaat om kerstfilms, dan is dit toch echt wel onze favoriet! De wisseling en samenkomst van verhaallijnen zorgt ervoor dat iedereen zich wel kan identificeren met de perikelen van de personages. Vol humor en gevoel zet de sterrencast een geweldige prestatie neer die soortgelijke films jaren later nog steeds proberen te evenaren. Een kerstklassieker!

6. The Departed (2006)

Martin Scorsese mocht niet ontbreken in onze lijst en met 4 Oscars past The Departed er mooi bij. Met namen als Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson en Mark Wahlberg kan je alleen maar een geweldige film verwachten. Het verhaal lijkt eerst een gevalletje good cop - bad cop te zijn, maar niets is wat het lijkt! 

5. Kill Bill: Vol. 1 (2003)

Als je denkt aan Uma Thurman dan denk je aan Kill Bill. The Bride pakt elke slechterik aan in het iconische gele pak met haar samoeraizwaard. Een geweldige ode aan de oude martial arts-films waar regisseur Quentin Tarantino mee is opgegroeid. 

4. Finding Nemo (2003)

Pixar heeft dit decennia meerdere pareltjes afgeleverd en Finding Nemo is daar de allermooiste van. De film over het oranje clownsvisje blijft leuk voor elke generatie!

3. Avatar (2009)

Avatar zorgde voor een keerpunt binnen de bioscoop en bracht 3D-films terug naar het publiek. De special effects die de film laat zien zijn ronduit magisch en nemen je mee naar de wereld van Pandora. James Cameron staat bekend om zijn gigantische producties en Avatar behoort bovenaan.

2. Lord of the Rings: The Two Towers (2002) 

Of eigenlijk de gehele serie, maar we moesten er eentje kiezen… The Two Towers is volgens velen het meest getrouw aan het gelijknamige boek van Tolkien. Ook deze films bestaan uit geweldige CGI-beelden, zinderende actie en personages die een onvergetelijke indruk op je achterlaten. Alle 3 de films zijn bekroond met meerdere Oscars en staan daarom hoog in onze lijst van beste films, maar puur als kijkervaring staat The Two Towers boven Fellowship en Return of the King.

1. The Dark Knight (2008)

Ja we zetten deze superheldenfilm op nummer 1! Alleen al vanwege Heath Ledger in de rol van The Joker. Het is meer dan een superheldenfilm, het is ook een van de beste actiefilms van het decennium en een van de beste thrillers. De strijd tussen Batman als antiheld en de gestoorde Joker is een onvergetelijk avontuur dat je gezien moet hebben.

Lees verder