De Beste Film op tv vanavond: The Great Escape

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De Beste Film op tv vanavond: The Great Escape

De Beste Film op tv vanavond: The Great Escape

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Kijk vanavond naar de ontsnappingsfilm over een waargebeurd verhaal met Steve McQueen in een achtervolgingsscène voor de geschiedenisboeken.

The Great Escape

Het is 1943 en de Duitsers hebben een nieuw krijgsgevangenenkamp gebouwd, van waaruit het onmogelijk zou moeten zijn om te ontsnappen. Alle risicovolle gevangenen, voornamelijk luchtmachtofficieren, worden naar dit zwaarbeveiligde kamp overgebracht. Zodra de mannen daar zijn aangekomen, wordt er onder leiding van Bartlett 'Big X' een gedurfd plan uitgedacht en een grootschalige, spectaculaire ontsnapping op touw gezet.

Cast, regie en recensie

The Great Escape werd geregisseerd door John Sturges (The Magnificent Seven). In de hoofdrollen zie je Steve McQueen, James Garner, Richard Attenborough, James Donald en Charles Bronson. Uit de recensie van Veronica Magazine: "De laatste achtervolging, waarin McQueen op een motorfiets wegvlucht terwijl de nazi’s hem proberen te grijpen, is een met stunts gevulde klassieker. McQueen voerde de meeste stunts zelf uit. De acteerprestaties zijn uitstekend, net als de muziek." Vier van de vijf sterren, om 20:00 uur op RTL 7!

Lees verder