De baantjes die deze celebs ooit hadden gaan je nog verbazen

Veronica Superguide logo
De baantjes die deze celebs ooit hadden gaan je nog verbazen

De baantjes die deze celebs ooit hadden gaan je nog verbazen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Hee, het acteervak is niet iets waar de meeste mensen gewoon inrollen. Het gaat gepaard met een lange periode van vreselijke (bij)baantjes. Veel acteurs hebben een achtergrond in MacDonalds, de supermarkt of in een donutshop. Maar sommige acteurs hebben wel hele bizarre baantjes gehad voordat ze beroemd werden. We zetten er een aantal voor je op een rijtje. 

Whoopi Goldberg deed de make-up van dode mensen

Wie Six Feet Under heeft gezien (en ga die serie anders eens snel kijken!) heeft hier meteen een beeld bij. Dode mensen krijgen nog een laatste laagje make-up om er mooi uit te zien tijdens de uitvaart. En niet zomaar een baantje: Goldberg had een diploma nodig voor dit werk. En die had ze. Eindbaas.

Danny DeVito deed het haar van dode vrouwen

DeVito heeft een eigen limoncello-merk, en dat is ook apart, maar niet een van zijn eerste baantjes. Nee, DeVito was een hele korte periode haarstylist in een mortuarium!  Hij had dus zomaar Whoopi kunnen tegenkomen. De lokken van oma werden verzorgd door de acteur die ondertussen droomde van een acteercarrièrre. Wij dromen alvast van Dumbo trouwens, waarin DeVito weer te zien zal zijn als circusdirecteur. 

Meghan Fox liep rond als banaan

Als je dacht dat rondlopen in een kippenpak genant was, dan kan Meghan Fox je nog meer vertellen. Zij liep rond in een bananenpak om een smoothie te promoten wat verkocht werd door een winkel waar ze werkte.

Emilia Clarke speelde Sneeuwwitje

…op kinderfeestjes. Jep, en dat was nog niet eens zo lang voordat ze beroemd werd met Game of Thrones. Haar acteercarrière stelde geen kont voor en ze kluste bij als sprookjesfiguur voordat ze op draken ging vliegen als Daenerys Targaryen. En Emilia Clarke is de leukste, dus tijdens een award-show babbelt ze er vrolijk over. 

Nicole Kidman gaf massages

De moeder van Kidman kreeg kanker en de zeventienjarige dochter vond het haar plicht om geld te verdienen om de rekeningen te betalen. Daarom werd ze masseuse. Ze zegt nog steeds dat mensen helpen vele malen waardevoller is dan haar filmcarrière. Chapeau Nicole, dat is tof van je.

Dit filmpje heeft trouwens niks te maken met dat baantje, maar het is wel het grappigste clipje ooit: Jimmy Fallon die er achter komt dat hij had kunnen daten met Nicole Kidman. Maar het verklootte. Aw, jammer joh. 

Christopher Walken temde leeuwen

Jazeker, Christopher Walken, de acteur die bekend is van films als The Deer Hunter, temde een leeuw voor een circus. ‘Assistent leeuwentemmer’ was de officiële term op de vacaturesite en Walken dacht ‘that’s me!’ Hij was de persoonlijke trainer van een leeuwin die Sheba heette. De beste films met Christopher Walken vind je trouwens hier

Hugh Jackman was maar een clown

Sorry als al je respect voor Hugh Jackman nu weg is. Ook al heeft hij dan laatst door Amsterdam gefietst. Inderdaad: clown. Met rode neus en alles was Jackman in te huren voor kinderfeestjes om daar ongetwijfeld iedereen te vervelen met flauwe waterspuitende bloemen en aanverwante zaken die maken dat we clowns haten.  Jackman zelf geeft ruiterlijk toe dat hij een beroerde clown was. Zijn naam was Coco de Clown, overigens.

Lees verder