De andere kant van Disney: #MeToo, Racisme en oorlogspropaganda

Veronica Superguide logo
De andere kant van Disney: #MeToo, Racisme en oorlogspropaganda

De andere kant van Disney: #MeToo, Racisme en oorlogspropaganda

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Weinig dingen in het leven zo lief als Disney, toch?! Klopt helemaal. Tenminste, als je racisme, #MeToo, homofobie en de Hitlergroet lief vindt.

Ja, je leest het echt goed. Het zo lieve, schattige en educatief uitgelijnde Disney heeft ook een heel andere kant. Een kant die allesbehalve geschikt is voor kinderen, of eigenlijk: daglicht in het algemeen.

Ambivalente geschiedenis

Screen Rant is in de ambivalente geschiedenis van het productiebedrijf gedoken en heeft de pijnlijkste momenten verzameld in een ontluisterende video. Wat dacht je bijvoorbeeld van de scène waarin Sneeuwwitje wakker gekust wordt door haar prins? Ook altijd geslikt voor zoete koek? Dan heb je waarschijnlijk evenmin bij stilgestaan dat deze prins tot betasting overgaat zonder toestemming.

En wacht maar tot ze De Kleine Zeemeermin, Aladdin, Lady en de Vagebond en Peter Pan onder handen nemen. Je favo-Disneyfilms zullen nooit meer hetzelfde zijn!

Lichtpuntje

Lichtpuntje: het zijn vooral oude films waarin het misging. Het lijkt er dus op dat Disney op het vlak van beledigende onhandigheden wel een lesje of wat geleerd heeft.

Je vindt de video bovenaan deze pagina.

Lees verder