De all-star openingsceremonie van de Golden Globes

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De all-star openingsceremonie van de Golden Globes

De all-star openingsceremonie van de Golden Globes

|
|

Laatste update:

Gastheer Jimmy Fallon trok een blik sterren open om de gedoodverfde favoriet La La Land te eren met zijn eigen musicalscène.

Golden Globes 2017

La La Land is de grote winnaar geworden bij de Golden Globes. De film won zeven beeldjes, waaronder die voor beste comedy, beste acteurs (Ryan Gosling en Emma Stone) en beste regie. Dat de musical het goed zou doen bij de filmpers, die de prijzen uitreikt, was wel verwacht. Het zat er blijkbaar zelfs zó dik in, dat de organisatie het wel aandurfde om van de openingsceremonie al één groot eerbetoon aan de film van regisseur Damien Chazelle te maken.

Het resultaat zie je in de video hierboven. In een liefdevolle parodie op het openingsnummer in La La Land, Another Day of Sun, doet Jimmy Fallon wat hij het liefst doet: zingen en dansen met zijn vele beroemde vrienden. Nicole Kidman, Amy Adams, Ryan Reynolds, het jonge kwartet van Stranger Things en natuurlijk beste vriend Justin Timberlake: ze passeren allemaal de revue in Jimmy's weg naar het podium. Het is maar goed dat La La Land er daadwerkelijk met alle prijzen vandoor ging ... of zouden ze deze scène anders nooit hebben opgenomen, en konden we aan de opening eigenlijk al zien waar de prijs voor de beste film naartoe zou gaan?

Openingsmonoloog

Toen Jimmy een beetje bijgekomen was van het rondspringen en dansen, was het tijd voor zijn openingsmonoloog. Die begon overigens niet vlekkeloos, toen de presentator meteen opmerkte dat de autocue het begeven had. Gelukkig is Fallon niet vies van een beetje improvisatie, waarna hij aan zijn ingestudeerde (hilarische) openingsmonoloog kon beginnen. Bekijk 'm hierboven!

Lees verder