Ja’siah Young in Raising Dion op Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ja’siah Young in Raising Dion op Netflix

De 8 beste kindacteurs van dit moment

|
|

Laatste update:

De allergrootste acteurs moesten ook ooit ergens beginnen. Wanneer we kijken naar de beste kindacteurs van dit moment, kijken we dan ook eigenlijk naar de toekomstige acteergrootheden. Dit zijn de 8 tofste film- en tv-kiddo’s van dit moment. Houd ze in de gaten!

1. Jacob Tremblay

De 8 beste kindacteurs van dit moment

Deze lil’ DiCaprio blies ons in 2015 al omver toen ‘ie naast Brie Larson schitterde in de aangrijpende drama-film Room. Ook zijn hoofdrol in Wonder – over een jongetje met een gezichtsaandoening – maakte diepe indruk. Wie Good Boys heeft gezien weet dat Jacob, nog maar 13 jaar oud, ook geniale komische timing bezit. En alsof dat nog niet genoeg is, flikte hij het dit jaar weer in Doctor Sleep. Wat hij daar neerzet, is echt next level acteren. Hier gaan we nog veel van horen. Héél veel. Zijn volgende rol? Botje in Disney’s The Little Mermaid-remake!

2. McKenna Grace

De 8 beste kindacteurs van dit moment

McKenna Grace (13) is een absolute flashback-queen. Ze speelde jonge versies van Carol Danvers (Captain Marvel), Tonya Harding (I, Tonya), Sabrina (Chilling Adventures of Sabrina) én Theo (The Haunting of Hill House). Wat een kleine bazin! Daarnaast mag ze nu al topfilms als Gifted, Annabelle Comes Home en serie-hits Young Sheldon en Fuller House op haar cv zetten. Jeetje, wat een topper.

3. Millie Bobby Brown

De 8 beste kindacteurs van dit moment

Als 15-jarige is Millie officieel nog een ‘kind’. En we hadden voor deze lijst natuurlijk elke Stranger Things-ster kunnen kiezen, maar wat ons betreft maakte Millie tot nu toe de meeste indruk. Eleven IS Stranger Things en ze blijft toch wel de grote focus van Netflix’ mega-hit. Alleen al haar bloedneus-scènes uit seizoen 1 zijn reteknap. Zoveel emotie, zoveel klasse. We zijn érg benieuwd hoe ver Millie gaat komen met haar nu al indrukwekkende carrière.

4. Kyliegh Curran

De 8 beste kindacteurs van dit moment

Net als Jacob speelde ook de 13-jarige Kyliegh Curran een belangrijke rol in horrorthriller Doctor Sleep. Wat het allemaal nog indrukwekkender maakt: dit was pas haar tweede filmrol! Mede door Ewan McGregors gelaagde performance als oudere Dan Torrance uit The Shining weet Kyliegh dés te meer te ‘shinen’ als de krachtige Abra. Hopelijk pakt Stephen King zijn pen op om speciaal voor haar een Abra-vervolg te schrijven. Dat verdient ze.

5. Dafne Keen

De 8 beste kindacteurs van dit moment

De Spaans-Britse Dafne Keen (14) is het coolste meisje van de klas. Ze schitterde gewoon al in één van de beste superheldenfilms van de laatste jaren (Logan) en je kunt haar momenteel zien in fantasyserie His Dark Materials. Dit is HBO’s nieuwe poging om een serie te maken die in de buurt komt van Game of Thrones’ populariteit. Met Dafne erbij – een wereldster in spe – gaat dit nu al de goede kant op.

6. Jackson Robert Scott

De 8 beste kindacteurs van dit moment

Laat je niet misleiden door zijn schattige koppie. Jackson (11) joeg ons namelijk de stuipen op het lijf als het bezeten moordenaartje Miles in The Prodigy (2019). Een knappe prestatie: op zo’n leeftijd al geloofwaardige horror neerzetten. Ook in beide It-films maakte hij een korte, maar verpletterende indruk als Bills kleine broertje Georgie.

7. Jeremy Maguire

De 8 beste kindacteurs van dit moment

Hey, daar hebben we Joe! De 8-jarige spruit Jeremy Maguire mag al sinds 2015 rondhuppelen in Modern Family als het zoontje van Jay (Ed O’Neill) en Gloria (Sofia Vergara). Hij krijgt niet altijd superveel verhaallijnen, maar áls ‘ie wat mag doen of zeggen, doet deze kleine comedy-held zeker niet onder voor de andere castleden. Hij is gevat, z’n timing is perfect en hij is lekker bijdehand zonder dat het irritant wordt. Lekker bezig Jeremy!

8. Ja’siah Young

De 8 beste kindacteurs van dit moment

Nog géén bekende naam, maar als we Raising Dion zeggen, weet je genoeg! De piepjonge Ja’siah (8) breekt nu al door na zijn hoofdrol in Netflix-serie Raising Dion. Hierin speelt hij het gelijknamige jongetje dat ontzettend heftige superkrachten ontwikkelt. En als ‘ie nu al zulke intense rollen kan spelen… Waar gaat het dan heen met dit jochie?!

Lees verder