7 Love Actually-scènes die keer op keer onze harten doen smelten

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
7 Love Actually-scènes die keer op keer onze harten doen smelten

7 Love Actually-scènes die keer op keer onze harten doen smelten

|
|

Laatste update:

Er zijn een hoop romantische films die strijden voor de troon van de grootste zwijmelfilm ooit. The Notebook, Notting Hill, Bridget Jones's Diary en... Love Actually. Wat ons betreft komt er niets in de buurt van deze heerlijke kerstfilm. We leggen nóg een keer uit waarom! 

7. Stiefvader Liam Neeson

In Love Actually probeert Liam Neeson voor Sam een goede stiefvader te zijn nadat de moeder van het jochie overlijdt. En dat doet-ie geweldig. Kijk maar naar de scène waar de twee op een bankje praten over het leven. Prachtig!

6. De dansende premier

Ook deze scène kan niet in het lijstje ontbreken: een (poging tot) dansende Britse premier. Dan hebben we het natuurlijk over de heerlijk swingende Hugh Grant. Zijn soepele moves tijdens Jump zijn toch fantastisch? 

5. Jamie en Aurelia 

Ook Jamie (Colin Firth) en zijn huishoudster Aurelia (Lucia Moniz) beleven romantische momenten met elkaar. De twee springen op een gegeven moment samen een meer in om Jamie’s weggewaaide manuscript te redden. Als ze uiteindelijk weer terug zijn in hun cottage spatten de vonken er vanaf. Heerlijk!

4. Betoverend huwelijk

Hoe kunnen we hier omheen: het huwelijk van Juliet & Peter. Bij het verlaten van het altaar wordt het bruidspaar verrast door het nummer All you need is love. Zucht...

3. David is hoteldebotel 

In de film draaien premier David (Hugh Grant) en Natalie natuurlijk enorm om elkaar heen. De beetje klunzige David wil maar niet aan zijn gevoelens voor Natalie toegeven. Maar uiteindelijk valt-ie als een blok voor haar. De scène waarin hij op zoek gaat naar Natalie is heerlijk.

2. Sam hartje Joanna

Als je aan Love Actually denkt, denk je aan die lieve Sam. In de film is hij dol verliefd op de Amerikaanse Joanna. Hij doet er alles aan om indruk op het meisje te maken. Op een gegeven moment moet ze richting het vliegveld om weer terug te gaan naar The States. Sam racet met zijn stiefvader (gespeeld door Liam Neeson) achter haar aan. Dat wordt beloond met een kus. 

1. Mark loves Juliet

Deze scène staat wat ons betreft met stip op 1!  De reden: het is het meest memorabele stuk uit de film. Plots stond Mark (Andrew) voor de deur van Juliet (Keira) met borden waarmee hij zijn onmogelijke liefde verklaart. Onmogelijk omdat zij getrouwd is met zijn beste vriend. Maar wat is deze scène zoet! Het glazuur spat bijna van onze tanden.

Lees verder