Jeroen van Koningsbrugge

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jeroen van Koningsbrugge

De 7 meest indrukwekkende optredens uit The Passion ooit

|
|

Laatste update:

Vanavond barst het goddelijke Paas-spektakel The Passion weer los. Déze BN'ers gaan hun stemgeluid door Roermond laten knallen. Ben je wel toe aan wat hemelse voorpret? Ja? Mooizo: dit zijn volgens ons de 7 allerbeste Passion-optredens tot nu toe.

1. Geef mij nu je angst (The Passion 2020)

Huh? The Passion 2020? Jazeker, het voelt door alle corona-ellende dan wel als jáááren geleden, maar in april 2020 was er toch een soort van Passion. Johnny de Mol was de verteller en de kijker kreeg een soort compilatie voorgeschoteld. Vooral 'Geef mij nu je angst' - met zoomende BN'ers én onbekende Nederlanders die een moppie meezongen - zorgt nog altijd voor kippenvel.

2. In Nije Dei - Elske DeWall (The Passion 2017)

Elske DeWall was een goddelijke Maria. Ze maakte van de 2017-editie in Leeuwarden een onvergetelijke editie en dat kwam vooral door haar meeslepende performance van In 'Nije Dei' (een nieuwe dag) van De Kast. Want when in Friesland, doe je uiteraard een Fries huzarenstukje.

3. Wit Licht - Jeroen van Koningsbrugge (The Passion 2015)

Misschien wel de allerbeste Passion-performance ever: Jeroen van Koningsbrugge die iedereen van zijn sokken blies met 'Wit Licht'. Zijn versie van Marco Borsato's nummer was enorm krachtig en paste precies bij zijn getergde en gefrustreerde Judas-vertolking. Je voelt de wind haast door je haren als je 't luistert.

4. Zeg me dat het niet zo is - Do (The Passion 2011)

Do's 'Zeg me dat het niet zo is' zorgt nog altijd voor een ontroerende trip down memory lane. Naast dat het een strakke, loepzuivere performance was, zagen we hier ook voor het allereerst een Passion, live op tv. Blijft toch best een dingetje hoor.

5. Wie heeft de zon/Ik leef m'n eigen leven - Tommie Christiaan, Jeangu Macrooy en Brainpower (The Passion 2018)

Zelfs de meest verzuurde atheïst geloofde voor heel even in een hogere macht na het zien van deze unieke triple-mashup van Tommie Christiaan, Jeangu Macrooy en Brainpower. Het voelt allemaal super-opzwepend en krachtig en dat komt vooral door Brainpowers overtuigende rap.

6. Kijk omhoog - Jan Dulles (The Passion 2014 - Groningen)

Het slotlied van The Passion voelt altijd indrukwekkend. Het is de apotheose van ellende, hoop en nog zoveel meer. Zo'n einde moet er echt uitknallen. Wat ons betreft deden Jan Dulles en het gospel-achtige koor dat het allerbeste tijdens The Passion 2014 in Groningen. Wat ook meehielp: Jan Dulles heeft door zijn kapsel én indrukwekkende stemgeluid een soort goddelijk aura om zich heen hangen.

7. Mag ik dan bij jou - Jim de Groot & Jeroen van de Boom (The Passion 2015)

Het beste Passion een-tweetje? Dat was ongetwijfeld het duet van 'Petrus' Jeroen van der Boom en 'Jezus' Jim de Groot uit de 2015-versie. Net als bij elk Passion-nummer geldt ook hier: het is allemaal best braaf, een beetje kitsch en heel zoetsappig, maar als je dat gewoon accepteert en je mee laat slepen, ga je puur genieten.

The Passion 2021 is op donderdag 1 april om 20:35 uur te zien op NPO 1.

Lees verder