pixar short leukste

Veronica Superguide logo
pixar short leukste

6 Pixar shorts om dolgelukkig van te worden

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Pixar shorts zijn de kleine extra'tjes bij Pixar films, van Nemo tot Incredibles. Waar je je bij ieder ander voorprogramma door reclames en andere onzin heen moet worstelen, is een Pixar short vaak een heerlijk voorafje. Wat zijn de leukste? 

De leukste Pixar shorts? Das nog niet zo'n makkelijke vraag, want het zijn er tientallen. En als je de leukere er uit hebt gevist, dan is het eigenlijk een onmogelijke taak om ze in een ranglijst te zetten. Dus dat doen we niet (deden we wel met de films van Pixar). Een snertdag op werk of geen zin in de herfst? Flirt je dag op met deze filmpjes. 

One Man Band

One Man Band

 kwam als short bij de film Cars uit 2006. Het filmpje van Pixar gaat over hoe muzikanten met elkaar vechten om de aandacht (en het geld) van een klein meisje op een dorpsplein. Een 38-koppig orkest zorgde voor alle muziek. De short werd genomineerd voor een Oscar

Partly Cloudy

Wie de oude Dumbo-film heeft gezien weet wel waar deze schrijver zijn inspiratie vandaan haalt. Dit filmpje is walgelijk schattig, want het gaat over een ooievaar die baby's rondbrengt. Beetje jammer dat de branche waarin hij zit de wat meer gevaarlijke baby's is... 

Bao

Deze in 2018 uitgekomen Pixar-short is heerlijk, op meerdere fronten. De animatie is geschreven en geregisseerd door Domee Shi, die het baseerde op haar eigen moeder en de eetcultuur van haar geboorteland. Een uitgebreider verhaaltje dan wat de meeste shorts laten zien, en daarmee echt een leuke uitbreiding op het short-arsenaal van Pixar. Meer ontwikkeling, en wederom: ze kunnen echt alles schattig maken bij Pixar. Zelfs een gestoomde bao. 

For The Birds

Een Oscar-winnaar, jawel. Dat is For The Birds. Een short die werd getoond voorafgaand aan Monsters inc. Deze film, en dus ook de short, kwam in 2001 in de bioscoop. Jup, das alweer een tijdje geleden. De grote uitdaging en visuele klapper van For The Birds? Veren animeren. En, is het ze gelukt? Dacht 't wel. 

Piper

Betoverend machtig prachtig, dat is Piper. En dat vonden ze bij The Academy ook: de short won een oscar in 2016. PIper was een Pixar short die vooraf ging aan nog zo'n leukerd: Finding Dory. Het water, de belletjes, het pluizige vogeltje met de spot-on bewegingen: het is echt een pareltje van een korte film. Logisch dat de film bij veel lijstjes tussen de favorieten staat. 

Luxo Jr. 

Dit is hét filmpje wat voor Pixar zelf misschien nog wel het belangrijkst was. In 1986 ontstond namelijk het idee en beeld voor wat later het lampje zou worden in het Pixar-logo. De short zelf is vooral een -voor die tijd- knap stukje animatie. De schaduwen en bewegingen waren enorm geavanceerd geanimeerd. Het verhaaltje is, zoals dat vaak zo is bij shorts, relatief simpel: een grote lamp kijkt hoe een klein lampje een balletje achterna jaagt. Dat schattige dieren leuk zijn, dat wisten we al, maar Pixar maakt zelfs bureaulampjes knuffelbaar. 

Lees verder