Angelina Jolie in Maleficent 2

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Angelina Jolie in Maleficent 2

De 5 beste films van Angelina Jolie (en de 3 slechtste)

|
|

Laatste update:

Deze week gaat Maleficent 2 in première, waarin Angelina Jolie opnieuw in de bleke huid kruipt van de wraakzuchtige Disney-fee. Een mooi excuus om terug te blikken op de hoogte- en dieptepunten van deze oogverblindende Oscar-winnares!

De 5 beste films van Angelina Jolie

5. Maleficent

Deze duistere Disney-film vertelt het sprookje van Doornroosje vanuit het gezichtspunt van de wraakzuchtige fee. De casting van Jolie als Maleficent is een gouden zet: zij is in de titelrol even adembenemend als angstaanjagend. Het langverwachte Maleficent 2 draait vanaf 16 oktober in de bioscopen!

De 5 beste films van Angelina Jolie (en de 3 slechtste)

4. Wanted

Dat Angelina zich net zo thuis voelt in ingetogen arthousedrama’s als in explosieve actiekrakers, bewees zij onder meer in films als Mr. & Mrs. Smith, Salt en natuurlijk Lara Croft: Tomb Raider. Maar van alle actiefilms waarin zij speelde hebben we een lichte voorkeur voor Wanted. In deze prettig gestoorde stripverfilming tekende zij voor de rol van Fox, een femme fatale met een voorliefde voor vuurwapens!

De 5 beste films van Angelina Jolie (en de 3 slechtste)

3. Girl, Interrupted

In de jaren 90 viel Jolie’s talent al op in films als Hackers, Mia en The Bone Collector. Maar na het aangrijpende psychologische drama Girl, Interrupted kon echt niemand meer om haar heen. De rol van de charismatische sociopaat Lisa leverde Jolie haar eerste (en voorlopig laatste) Oscar op. Aan aanstormend talent sowieso geen gebrek in deze film: ook zie je hier een piepjonge Elisabeth Moss, Jared Leto en Clea DuVall in actie.

De 5 beste films van Angelina Jolie (en de 3 slechtste)

2. Kung Fu Panda

In Kung Fu Panda bewijst Jolie dat zij niet per se in beeld hoeft te zijn om indruk te maken. In deze onweerstaanbare animatiefilm (en de twee al bijna net zulke puike vervolgen) is zij namelijk alleen maar te horen. En dat deze halfgodin daarbij is gecast als de meedogenloze tijgerin Tigress zal vast geen toeval zijn!

De 5 beste films van Angelina Jolie (en de 3 slechtste)

1. Changeling

In dit waargebeurde misdaaddrama van Clint Eastwood speelt Jolie een alleenstaande moeder wiens zoontje wordt vermist. Hij wordt al snel teruggevonden door de politie, maar zij is ervan overtuigd dat dit jongetje niet haar kind is. De hartverscheurende rol leverde Jolie opnieuw een Oscarnominatie op, maar die werd dat jaar gewonnen door Kate Winslet in The Reader.

De 5 beste films van Angelina Jolie (en de 3 slechtste)

De 3 slechtste films van Angelina Jolie

3. Alexander

Colin Farrell is vreselijk miscast in de rol van veroveraar Alexander de Grote. En Angelina (met een zeldzaam mal accent) kan in de rol van de moeder van de titelheld de boel ook niet redden. Dat zij in werkelijkheid slechts één jaartje ouder is dan haar Farrell, maakte deze aan alle kanten rammelende spektakelfilm er niet bepaald beter op.

2. Original Sin

In Original Sin speelt Jolie een oplichtster die verliefd raakt op haar slachtoffer (Antonia Banderas). De film is bedoeld als erotische thriller, maar hij is niet sexy en al helemaal niet spannend. Original Sin leverde Jolie dan ook een Razzie-nominatie op voor slechtste actrice. Voor die dubieuze filmprijs is Jolie trouwens twee keer zo vaak genomineerd als voor een Oscar!

1. Cyborg 2: Glass Shadow

Dit even onnozele als obscure vervolg op de videotheekklassieker met Jean-Claude van Damme is eigenlijk een stuk vermakelijker dan de andere titels in deze Top 3, maar we vonden deze rariteit net iets te leuk om voor ons te houden. Jolie denkt daar trouwens heel anders over. Toen haar in 2005 werd gevraagd of ze tevreden was over haar rol in Cyborg 2, antwoordde ze droogjes: “Tot ik de film zag wel, ja.”

De 5 beste films van Angelina Jolie (en de 3 slechtste)

Lees verder