De 25 meest opmerkelijke programma’s van het nieuwe tv-seizoen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De 25 meest opmerkelijke programma’s van het nieuwe tv-seizoen

De 25 meest opmerkelijke programma’s van het nieuwe tv-seizoen

|
|

Laatste update:

Het nieuwe tv-seizoen staat in de startblokken. NPO, RTL en SBS lanceren weer een flink aantal nieuwe programma’s en series. Wij zetten de 25 meest opmerkelijke op een rij.

De perfecte vraag

Vanaf 29 augustus op SBS6

Een quiz met een twist, gepresenteerd door Irene Moors. Bij De Perfecte Vraag mag een kandidaat zelf een vraag bedenken en die stellen aan honderd tegenspelers. De kandidaat wint de meeste punten als de helft van de deelnemers de vraag goed heeft en de andere helft de vraag fout beantwoordt.

Mensenkennis

Vanaf 29 augustus op SBS6

In Mensenkennis Winston Gerschtanowitz test of een aantal BN’ers kan inschatten hoe gewone mensen op ongewone situaties reageren.

Veel liefs uit Holland

Introductieaflevering op 29 augustus op Net5

Tien Nederlandse expats gaan op zoek naar een Nederlandse partner. De zoektocht is echter niet eenvoudig, ze moeten namelijk een partner vinden die bereid is alles achter te laten en te emigreren.

Boswachter gezocht

Vanaf 1 september op SBS 6

SBS en Natuurmonumenten gaan samen op zoek naar een boswachter voor Texel. Onder leiding van Viktor Brand en boswachters Hanne Tersette en Bart Zwiers strijden mensen met verschillende achtergronden om hun droombaan.

André Hazes: Ik haal alles uit het leven

Vanaf 1 september op SBS6

In deze zesdelige reallife-soap volgen we André Hazes Jr., zijn vrouw Monique en zijn zoontje André III in aanloop naar André’s concerten in Ahoy Rotterdam.

Kroongetuige

Vanaf 2 september op RTL 4

Negen BN’ers moeten een moord oplossen in een Zweeds dorpje. Eén van hen weet wie de dader is en krijgt zwijggeld. Lukt het deze ‘kroongetuige’ het onderzoek te saboteren, dan gaat hij of zij er met de hoofdprijs vandoor. Penoza-ster Monic Hendrickx presenteert.

Hotel Romantiek

Vanaf 3 september op NPO 1

Twaalf vrouwelijke en twaalf mannelijke zestigplussers gaan op zoek naar liefde in de Zwitserse bergen. Aan het eind van elke dag maakt iedereen een top 5 van potentiële liefdes. Zetten twee kandidaten elkaar op één, dan mogen ze een avond en een nacht met elkaar doorbrengen in een romantische berghut. Marlijn Weerdenburg en de mannen van Streetlab doen de presentatie.

Johnny Into the Wild

Vanaf 4 september op RTL 4

Samen met een hele rits BN’ers trekt Johnny de Mol naar het buitenland om te kijken hoe diverse inheemse stammen weten te overleven in de wildernis. Centrale vraag: zouden de BN’ers dit ook kunnen?

Risky rivers

Vanaf 4 september op NPO 3

In moeten kandidatenkoppels als Maxim Hartman en Ryanne van Dorst, Waldemar Torenstra en Martijn Fischer en Yuri van Gelder en Christina Curry een boot zien te navigeren op de gevaarlijkste wildwaterrivieren ter wereld.

Spreekrecht

Vanaf 5 september op RTL 4

Angela Groothuizen volgt mensen die de confrontatie aangaan met verdachten die hen een misdrijf hebben aangedaan. De slachtoffers vertellen hen wat de gevolgen hiervan zijn geweest. Spreekrecht is gemaakt in samenwerking met Slachtofferhulp Nederland.

Streetlab niet te geloven

Vanaf 6 september op NPO 3

De heren van Streetlab gooien een aantal ongeloofwaardige verhalen op tafel en het is aan een wisselende jury (bestaande uit mensen als Georgina Verbaan en Tim Haars) om te bepalen of ze echt zijn. Tess Milne neemt de presentatie voor haar rekening.

Senior stagiair

Vanaf 6 september op NPO 1

Een groep werkzoekende vijftigplussers wordt een handje geholpen met een stageplek bij een jong, hip bedrijf. Kunnen de senioren de jonge garde nog iets bijbrengen of lopen ze tegen de feiten aan?

The big escape

Vanaf 6 september op NPO 3

Twaalf BN’ers moeten zien te ontsnappen uit de grootste escape room ooit. Om eruit te komen, moeten de spelers puzzels en raadsels oplossen, maar vooral samenwerken. Slechts één BN’er kan de winnaar zijn. Lauren Verster doet de presentatie.

Ilse’s veranda

Vanaf 7 september op NPO 3

Ilse DeLange ontvangt zes weken lang bekende Nederlandse artiesten op haar veranda in de geboortestad van de countrymuziek, Nashville. Samen met onder anderen Guus Meeuwis, Barry Hay en Ellen ten Damme gaat Ilse op ontdekkingsreis door de stad, aan de hand van een countrynummer.

Geer & Goor: Stevig Gebouwd

Vanaf 7 september op RTL 4

Gerard Joling en Gordon Heuckeroth zetten zich in voor bejaarden wiens bejaardentehuis te wensen overlaat. Het duo helpt bij de bouw of verbouw hiervan, zodat de ouderen het iets aangenamer krijgen.

Jan de belastingman

Vanaf 7 september op NPO 3

Jan Versteegh kijkt samen met een aantal Nederlandse ondernemers of zij op volkomen legale wijze belastingvrij door het leven kunnen gaan.

Hotel Sophie

Vanaf 7 september op NPO 3

Sophie Hilbrand ontvangt gasten in haar hotel om te praten over seksualiteit anno 2017. Iedere week heeft een ander thema.

Little big stars

Vanaf 8 september op RTL4

In Little big stars mogen kinderen in de leeftijdscategorie 3 tot en met 12 jaar hun talent laten zien. Er is geen jury of afvalronde: iedereen wordt evenzeer gewaardeerd. Najib Amhali presenteert.

Meisje van Plezier

Vanaf 10 september op RTL 4 en Videoland

Huismoeder Nadine (Angela Schijf) heeft een enorme levenshonger. Een ontmoeting met jeugdvriendin Meryem wakkert de nieuwsgierigheid en het verlangen van Nadine aan om het escortcircuit in te duiken.

Dwars door de week

Vanaf 16 september op NPO 3

In deze quiz neemt Sophie Hilbrand met twee BN’ers het nieuws van de week door aan de hand van sketches, filmpjes en imitaties van Koefnoen-duo Owen Schumacher en Paul Groot.

Arie en de kleine mensen

Vanaf 27 september op Net5

Arie Boomsma stapt in het leven van mensen met een groeistoornis. Is hun leven anders dan dat van mensen met een ‘normale’ lengte? Spelen het klein zijn en de beperkingen een grote rol in het verwezenlijken van hun dromen?

De Spa

Vanaf 2 oktober op Net5

Een soap over een luxe wellnesscomplex, waar liefde, intrige, macht en jaloezie aan de orde van de dag zijn. Volgens hoofdrolspeler Annette Barlo onderscheidt De Spa zich vooral van andere soaps door een flinke dosis humor. 

Team vermissingen

Vanaf 11 oktober op SBS6

Vermist in een nieuw jasje én op SBS6. Rik van de Westelaken neemt het stokje over van Jaap Jongbloed. Samen met de kijker gaat hij op zoek naar van de radar verdwenen dierbaren.

Voetbalmaffia

Vanaf 22 oktober op NPO 3

De Nederlandse voetballer Johnny (Chiem Vreeken) speelt bij een club in Italië. Wanneer deze hem op de transferlijst zet, daalt Johnny langzaam maar zeker af naar de schimmige wereld van criminele goknetwerken.

Gordon gaat trouwen

In het najaar op RTL 4

Samen met vrienden en wetenschappers gaat Gordon Heuckeroth op zoek naar De Ware. Als het lukt, gaan hij en zijn man in spe op 22 november trouwen in Zuid-Afrika.

Lees verder