Darth Vader in Star Wars: Episode V: The Empire Strikes Back

Veronica Superguide logo
Darth Vader in Star Wars: Episode V: The Empire Strikes Back

De 10 meest verschrikkelijke vaders uit de filmgeschiedenis

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Morgen is het Vaderdag, eren we allemaal onze liefdevolle papa’s en realiseren we ons dat ze toch best goede kerels zijn. Vooral als je ze vergelijkt met deze 10 horrorvaders uit films en series!

Tywin Lannister

Game of Thrones

Manipulatieve maniak die heel Westeros jarenlang in zijn greep hield totdat Tyrion er ein-de-lijk een einde aan maakte. Tywin gebruikte zijn eigen kinderen als pionnen voor zijn smerige machtsspel en dreef ze tot waanzinnig gestoorde dingen als incest. Nogal een giftig vaderfiguur dus! (dat maakte ‘m wél de beste Game of Thrones-villain)

Homer Simpson

The Simpsons

Natúúrlijk zijn The Simpsons hét stereotiepe Amerikaanse gezinnetje waar heus veel mensen zich in herkennen. Neemt niet weg dat Homer zoontje Bart regelmatig wurgt, constant zuipt en eigenlijk maar een beetje lamballend door het leven gaat. Deze papa kon vroeger al niet helpen met je huiswerk en is er sindsdien alleen maar dommer op geworden…

Red Forman

That 70’s Show

Je zou maar een vader hebben die constant dreigt om zijn voet in je kont te duwen. Ja, echt. Red Forman uit That 70's Show deed ’t aan de lopende band bij zoon Eric. Bah! Daarnaast schold hij hem eigenlijk altijd uit. Niet iemand waar je naar op kijkt, zeg maar…

Jack Torrance

The Shining

Eigenlijk deed Jack Torrance in The Shining helemaal niets dat ‘m ook maar enigszins een normale vader maakte. Zoontje Danny (die er in de sequel Doctor Sleep héél anders uitziet) mocht zelf uitzoeken wat hij met zijn leven moest doen – met alle desastreuze gevolgen van dien. ‘Here’s Johnny!’ heeft nog altijd een speciaal plekje in onze nachtmerries.

Hiram Lodge

Riverdale

Veronica uit Riverdale zit in een constante struggle. Aan de ene kant houdt ze vast nog wel een klein beetje van haar criminele Papi Hiram, aan de andere kant kan ze ‘m wel wurgen. Begrijpelijk natuurlijk, aangezien meneer Lodge voor een hoop ellende zorgde. Ook naaide hij Archie en dan ga je helemáál te ver!

Ego

Guardians of the Galaxy Vol. 2

Deze levende planeet met de krachten van een god roeide honderden van zijn eigen kinderen uit. De enige die hij wél liet leven (Star-Lord) moest voor de rest van zijn leven Ego’s slaaf spelen. Gelukkig zag Peter Quill op tijd in dat hij papa – ondanks de charmerende looks van Kurt Russel – maar beter niet moest leren kennen.

Thanos

Avengers Infinity War en Endgame

Daddy Thanos valt bij sommige dames en heren enorm in de smaak, maar mijn hemel, wáárom? Deze ontspoorde tiran met grootheidswaanzin moordt bij de vleet, jat kinderen die hij vervolgens ‘opvoedt’ (aka verandert in koelbloedige killers) én vermoordde met één vingerknip het halve universum. Het is maar goed dat Endgame ‘m twee keer dood liet gaan!

Nicolas Cage

Mom and Dad

Cultacteur Nicolas Cage komt soms al eng over zonder ook maar iets te doen. Daar maken véél van (zo niet al) z’n films natuurlijk gretig gebruik van. In Mom and Dad kruipt hij heel geloofwaardig in de huid van een ontspoorde vader die samen met zijn vrouw de kids wil uitmoorden. Past alleen al vanwege het bizarre plot in deze lijst.

Vernon Dursley

De Harry Potter-franchise

Of Herman Duffeling, zoals we ‘m misschien beter kennen. De onuitstaanbare dikke oom van Harry nam hem noodgedwongen in huis en zat zich daar constant aan te ergeren. Die verschrikkelijke onder-de-trap-kamer die Harry kreeg? Vast Vernons idee. Hier had Harry van ons best voor één keertje een Avada Kedavra’tje op mogen afvuren.

Darth Vader

Star Wars

De enige in deze lijst die we niet uit hoeven te leggen. Op een schaal van mild psychopathisch tot extreem moordlustig scoort Darth Vader alle kanten op. Toch bewijst Anakin Skywalker dat ook een doorgedraaide Dark Side-vader uiteindelijk voor zijn eigen kind kiest! Kijk, dat geeft je toch weer een sprankje hoop.

Lees verder