De heks in Gretel and Hansel

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De heks in Gretel and Hansel

De 10 beste films voor Valentijnsdaghaters

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Valentijnsdag, de één houdt ervan en de ander vindt het maar commerciële meuk. Wij begrijpen heel goed als je geen zin hebt in zoenende koppeltjes, rode rozen die om je oren vliegen (en die je niet weet te pakken) en verhalen die altijd maar goed aflopen. Daarom - speciaal voor jou - een lijstje films waar je vandaag met een gerust hart naar kan kijken.

Per ongeluk op dit artikel geklikt én toch behoefte aan wat romantiek? Lees dan snel over deze 6 jaloersmakende film- en tv-koppeltjes.

1. Gretel & Hansel

De meeste stelletjes zullen vandaag wel romantische komedie opzetten. Dus waarom zet je niet een horrorfilm op (met in dit geval wat fantasy-elementen) zoals Gretel & Hansel? Het verhaal is bekend: een zus en haar broertje raken verdwaald in het bos en komen dan terecht bij het snoephuisje van de heks. Maar in deze vernieuwde versie lijkt niet alleen alles te mooi om waar te zijn... dat is het ook! Hier zijn nog meer gruwelijke horrorfilms.

2. Charlie's Angels

Een film vol girlpower kan natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Kristen Stewart, Ella Balinska en Naomi Scott mogen dan met hun vrouwelijke charmes de mannen om hun vingers kunnen winden, dat doen ze alleen maar voor hun eigen gewin in deze remake van Charlie's Angels. Ze doen er namelijk alles aan om te zorgen dat een nieuwe technologie niet de wereld gaat vernietigen. Niets geen liefde, maar een film vol actie dus. Perfect voor de haters!

3. Matilda

Wie iets totaal anders wil dan actie of horror, kan natuurlijk ook even de geschiedenis induiken. De jeugdfilm Matilda staat bijvoorbeeld nu op Netflix (samen met deze titels). En nee, ook deze film draait niet om de liefde, maar om een slim meisje dat wraak wil nemen op haar gemene ouders en een draak van een schoolhoofd. Ze is namelijk niet alleen superslim, maar heeft ook bijzondere telepathische krachten waar je als kind al jaloers op was. Ze kan dingen met haar geest bewegen en daar maakt ze gretig gebruik van!

4. (500) Days of Summer

Oké, oké.. deze film met in de hoofdrol New Girl-actrice Zooey Deschanel draait om liefde, dat kunnen we niet ontkennen. Maar het bevat eens niet het eeuwenoude verhaal 'jongen ontmoet meisje, meisje ontmoet jongen en ze vallen voor elkaar'. Het bewijst - voor al onze trouwe singles - waarom de liefde soms helemaal niet zo leuk is en waarom we 'blij' moeten zijn dat ons dat voorlopig bespaard blijft. De charmante Summer moet er namelijk niets van weten, zelfs niet als Tom Hansen (Joseph Gordon-Levitt) voor haar neus staat. In (500) Days of Summer denkt hij terug aan die 500 dagen... want hij viel wél voor haar.

5. 22 July

Je hebt horrorfilms, kinderfilms en tragische fims, maar je kunt, als je echt niets anders weet, altijd nog een film kijken die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. 22 juli, de dag dat Anders Breivik in 2011 een bom plantte in de regeringswijk van de Noorse hoofdstad en het vuur opende in een politiek jeugdkamp op het eiland Utøya. Netflix heeft deze heftige gebeurtenis gebruikt als thema voor de film 22 July, waarin je de overlevenden volgt terwijl zij vechten tegen het trauma dat ze aan de aanslag hebben overgehouden. Zware kost die indruk maakt.

6. The Hangover

In plaats van je vrijgezellenbestaan te vieren (of te verdrinken) met behoorlijk wat alcohol, kun je natuurlijk ook gewoon niet één, niet twee maar drie keer genieten van hoe andere mensen met een kater opstaan. Juist, The Hangover films! In de eerste film gaat Doug vlak voor zijn huwelijk met vrienden naar Las Vegas om daar een knallend vrijgezellenfeestje te vieren. Alleen jammer dat deze gasten er de volgende ochtend niets meer van weten. Hoe komt die tijger onder de douche en waarom zitten ze opgescheept met een baby van zes maanden oud? Een krankzinnige race tegen de klok volgt. Puur genieten! 

7. The Revenant

Leonardo DiCaprio, alleen al bij zijn naam smelten vele vrouwen (en mannen) weg en die verheugen zich vast op deze aankomende film. Maar in The Revenant uit 2015 laat hij zich van een hele andere kant zien. De film gaat terug naar het jaar 1823, waarin avonturier Hugh Glass en zijn manschappen tijdens een heftige tocht door de Amerikaanse wildernis, aangevallen worden door Indianen. Na een hinderlaag moet hij vrezen voor zijn leven en de enige oplossing is vluchten, maar weet hij vervolgens ook een strenge winter te overleven? Leuk detail: voor deze film ontving Leonardo eindelijk een Oscar! 

8. Bird Box

Je kunt natuurlijk net als het hoofdpersonage uit de film Bird Box de dag doorbrengen met een blinddoek voor je ogen (niet aan te raden, zoals we nog wel weten van de Bird Box Challenge) om al die romantiek uit te bannen. Of je kijkt gewoon de film met je ogen open. In Bird Box is de mensheid ten prooi gevallen aan een invasie van onzichtbare wezens die hun slachtoffers tot zelfmoord drijven. Eén glimp is genoeg om je te hersenspoelen, dus een blinddoek is nodig. Maar blind navigeren door een postapocalyptische wereld valt niet mee. Daar komt Mallorie (Sandra Bullock) ook achter.

9. Reservoir Dogs

Van vrouwen die de strijd aangaan tegen het kwaad in Charlie's Angels naar mannen die het kwaad zelf zijn. Reservoir Dogs mag dan wel een film zijn uit 1992 (bijna 30 jaar oud!), het blijft een fijne tip. Quentin Tarantino's tweede film gaat over een bende criminelen die een belangrijke diamantair gaan beroven. De zes weten niets van elkaar en kennen slechts elkaars codenamen: Mr. White, Mr. Blue, Mr. Pink, Mr. Orange, Mr. Brown en Mr. Blonde. Meer hebben ze niet nodig. Wanneer de klus slaagt, ontvangen ze een financiële beloning die hen een rustige oude dag verzekert. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. 

10. How To Be Single 

Bij Dakota Johnson denken we tegenwoordig eerder aan een ander soort film. Iets met verschillende tinten grijs... Maar in How To Be Single deelt ze de spotlight met Rebel Wilson. En laat die actrice nu altijd de lachers op haar hand hebben, perfect om Valentijnsdag mee te overleven. Personages Alice, Robin, Lucy, Meg, Tom en David hebben in deze film één ding gemeen: ze moeten overleven in een wereld vol onenightstands en flirterige tekstberichten. Hoe kun je leren om vrijgezel te zijn in een wereld waarin de definitie van liefde constant verandert? 

Lees verder