DC strikt A Wrinkle in Time-regisseur Ava DuVernay voor verfilming New Gods

Veronica Superguide logo
DC strikt A Wrinkle in Time-regisseur Ava DuVernay voor verfilming New Gods

DC strikt A Wrinkle in Time-regisseur Ava DuVernay voor verfilming New Gods

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Ava DuVernay, die momenteel in Amerika furore maakt met haar Disney-film A Wrinkle in Time, heeft getekend voor de verfilming van DC’s New Gods.

New Gods

De naam zal onder comic book-liefhebbers ongetwijfeld een belletje doen rinkelen. De New Gods zijn inwoners van de tweeling-planeten New Genesis en Apokolips. Eerstgenoemde is een utopia, laatstgenoemde het tegenovergestelde daarvan: een vreselijk oord dat wordt geregeerd door de kwaadaardige Darkseid. 

Komt die naam je bekend voor? Dat kan! CG-gedrocht Steppenwolf noemde hem al tussen neus en lippen door in Justice League. 

Nieuwe films

The New Gods zal dienen als springplank voor een hele rits andere DCEU-titels. De eerste New Gods-comic werd uitgegeven in 1971. Het concept is bedacht en ontworpen door Jack Kirby. DuVernay is de tweede vrouw die voor DC een grote tentpole-film gaat regisseren. 

Ava DuVernay

DuVernay brak door bij het grote publiek met Selma, een film over de mars die Martin Luther King organiseerde in het gelijknamige stadje. De film ontving lovende kritieken en werd twee keer genomineerd voor een Oscar, waaronder die voor Beste Film. 

A Wrinkle in Time is 4 april te zien in de bioscoop. Haar indrukwekkende documentaire The 13th (kijktip!) is tevens te streamen op Netflix.

Lees verder