Dawsons Creek

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dawsons Creek

Dawson's Creek komt naar Netflix!

|
|

Laatste update:

Zin in een heerlijk potje nineties nostalgia? Netflix komt in januari met een ultieme trip down memory lane: alle seizoenen van de cultserie Dawson's Creek komen online!

Veel millennials zullen van Dawson's Creek hebben gesmuld. De serie hield tieners zes seizoenen lang, van 1998 tot en met 2003, in haar greep. En zonder Dawson's Creek hadden we deze iconische meme ook helemaal niet gehad. Zie hier, de meest 'ugly' ugly cry ever.

Heel december gratis films tijdens de Ziggo Uitpakweken!

Waar gaat Dawson's Creek over?

Niet bekend met deze sentimentele klassieker? Dawson's Creek speelt zich af in het fictieve stadje Capeside en draait om de vriendengroep van James Van Der Beeks personage Dawson Leery. Die bestond onder meer uit een piepjonge Katie Holmes als zijn beste vriendin en aan en af-liefje Joey Potter, Joshua Jackson als hun bestie Pacey Witter - die het met een véél te oude docente aanlegt - én Michelle Williams als Jen Lindley.

Waar het op neerkomt: we zien hoe deze onbegrepen tieners leren wat het betekent om... op te groeien. Zo simpel was het eigenlijk wel! Met uiteraard tussendoor de nodige dramatische wendingen, rondvliegende hormonen en ongemakkelijke liefdesdriehoeken. Hoewel de cast later wel weer eens bij elkaar kwam, is er nooit een revival gekomen.

Alle zes seizoenen van Dawson's Creek staan vanaf 15 januari op Netflix.

Donderdag 3 december: Virtuele Superguide Pubquiz!

Lees verder