David Bowie The Man Who Fell To Earth

Veronica Superguide logo
David Bowie The Man Who Fell To Earth

David Bowie-film The Man Who Fell To Earth wordt tv-serie

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het Amerikaanse CBS All Access komt met een tv-serie gebaseerd op de cult-film The Man Who Fell To Earth uit 1976. In deze science fiction-film speelde David Bowie een alien die zich als mens voordoet. Naast het popidool was ook de onlangs overleden Rip Torn te zien in The Man Who Fell To Earth. De film van regisseur Nicolas Roeg was gebaseerd op het gelijknamige boek van Walter Tevis uit 1963, waar ook de TV-serie op gebaseerd zal zijn.

Verhaal over tech-god van andere planeet was zijn tijd ver vooruit

Productie van de serie zal in handen zijn van Alex Kurtzman, die voor CBS ook de diverse Star Trek-series overziet. Hij vond blijkbaar dat hij er naast Star Trek: Discovery, Star Trek: Picard en Star Trek: Lower Decks nog wel een science fiction-serie bij kon hebben. In een statement legt Kurtzman uit dat hij vooral zin heeft in deze serie omdat de film destijds haar tijd ver vooruit was, en het verhaal nu actueler is dan toen: “Het vooruitziende boek van Walter Tevis gaf ons een tech-god Willy Wonka van een andere planeet, op legendarische wijze vertolkt door David Bowie, die de invloed van de Steve Jobs en Elon Musks van deze wereld voorspelde”.

Wie moet de alien-rol van David Bowie overnemen?

Grote vraag is natuurlijk wie de rol van alien Thomas Jerome Newton van David Bowie moet overnemen. Misschien is Johnny Flynn een optie, aangezien die de in 2016 overleden poplegende gaat spelen in één van de twee biopics die momenteel over The Thin White Duke gepland staan. Wat zeggen jullie?

Lees verder