danny aiello

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
danny aiello

Danny Aiello uit Do The Right Thing en Moonstruck overleden

|
|

Laatste update:

Treurig nieuws... Acteur Danny Aiello, die vooral bekend werd met films als Do The Right Thing, Moonstruck en Léon, is donderdagavond na een kort ziekbed overleden. Zijn agent die het verdrietige nieuws wereldkundig maakte, omschrijft Aiello als een van de beste acteurs ooit en een geweldig mens.

Aiello ging van buschauffeur naar acteur

Aiello verdiende jarenlang de kost als buschauffeur. In de jaren ’70 wist hij echter zijn eerste kleine filmrol te scoren! Hij speelde toen naast Robert De Niro in Bang The Drum Slowly. En dat acteren beviel goed! Kort daarna was Aiello te zien als Tony Rosato in The Godfather: Part II. In totaal deed Aiello meer dan honderd(!) acteerklussen, waarvan de eerder genoemde Do The Right Thing, Moonstruck en Léon waarschijnlijk de bekendste titels zijn. Vanwege zijn imposante voorkomen en kenmerkende stemgeluid liet de acteur echter zelfs in de kleinste rollen nog een grote indruk achter!

Aiello bleef tot kort voor zijn overlijden actief

Aiello was kort voor zijn dood nog steeds actief als acteur. Zijn laatste film The Italy Boys staat gepland voor volgend jaar. De acteur, die 86 jaar werd, laat zijn echtgenote en vier kinderen achter.

Lees verder