Daniel Craigs vrouw had 007-terugkeer bijna verboden

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Daniel Craigs vrouw had 007-terugkeer bijna verboden

Daniel Craigs vrouw had 007-terugkeer bijna verboden

|
|

Laatste update:

Daniel Craig gaat minder eigen stunts doen tijdens de opnames voor de nieuwe James Bond-film. Die belofte heeft de 49-jarige acteur aan zijn vrouw moeten doen.

James Bond #5

Het was lange tijd onduidelijk of Daniel Craig voor de vijfde keer in de huid van James Bond zou kruipen. Twee jaar geleden zei hij nog dat hij liever zijn polsen zou doorsnijden dan nog een 007-film maken. Mogelijke opvolgers als Idris Elba, Tom Hardy en James Norton werden genoemd, maar nooit bevestigd. Afgelopen week werd officieel bevestigd dat het toch weer Daniel Craig wordt, maar het Britse Mirror weet nu te melden dat hij daarvoor wel een belofte aan zijn vrouw heeft moeten doen.

Rachel Weisz, zelf actrice en bekend van films als The Mummy en Enemy at the Gates, had slapeloze nachten nadat haar man had toegezegd opnieuw in de huid van spion 007 te kruipen. Daarom maakte Daniel een afspraak met zijn vrouw. "Rachel wil niet dat hij wederom pijn lijdt", vertelt een insider aan Mirror. "Geen van zijn pijntjes is helemaal verdwenen. De verwondingen blijven hem achtervolgen en zij moet ermee leven. Ze hebben een deal gemaakt over hoe hard hij zichzelf gaat pushen en hij zal deze keer niet tot het uiterste gaan. Het was een noodzakelijke voorwaarde."

Metalen pinnen

Daniel Craig staat erom bekend bijna al zijn eigen stunts te doen, en daar is hij al meerdere keren mee in de problemen gekomen. Hij moest al eens een knie-operatie ondergaan nadat hij gewond raakte door een mes tijdens een vechtscène in Spectre. Beelden van zijn stunts in die film zie je in de video hierboven. Verder heeft hij metalen pinnen in zijn schouder vanwege een gescheurde spier op de set van Quantum of Solace. Op diezelfde set werd hij per ongeluk in zijn gezicht getrapt waardoor hij acht hechtingen nodig had en werd het topje van een van zijn vingers er per ongeluk afgesneden. Tijdens opnames van Casino Royale verloor hij twee tanden tijdens een vechtscène.

De nog titelloze nieuwe Bondfilm moet in 2019 in de bioscoop verschijnen. Naar verluidt zal Daniel daarna nog minstens één keer terugkeren als 007. Hij zou een contract van 113 miljoen pond (124 miljoen euro) hebben gesloten voor twee nieuwe films.

Lees verder