Jan Rot, Daan Rot

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jan Rot, Daan Rot
BN'ers

Daan Rot: 'Ik dacht dat ik niet meer naar muziek van Jan zou kunnen luisteren'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Isabel Ockers

Daan Rot-de Launay was eerst bang dat ze niet meer naar de muziek van haar overleden partner Jan Rot zou kunnen luisteren. Het tegenovergestelde was het geval. "De avond na zijn sterven zing ik samen met de kinderen uit volle borst met hem mee. 21 jaar, 9 maanden en 9 dagen na onze eerste ontmoeting."

Jan behield tot het einde zijn werkethos

Dat schrijft de 46-jarige weduwe van de overleden tekstschrijver en componist zaterdag in haar eerste column voor Mezza, de weekendbijlage van AD. Ze vertelt dat Jan tot aan het einde zijn werkethos behield. Zo deed hij in zijn laatste week nog zelf de eindcorrectie over zijn tekstboek en appte hij zijn gezin op de ochtend van zijn sterven nog "bestanden, instructies, lijstjes en ideeën".

 

'Jan is in ons, in onze vrienden, in zijn fans, in alle mensen die zo met ons meeleven'

Het biedt haar troost dat ze "weet waar hij is. In ons, in onze vrienden, in zijn fans, in alle mensen die zo met ons meeleven. In Lucky Fonz III die op zijn première Ankie zong, gevolgd door zijn eigen Toedeloe. We horen Jan schaterlachen als we het in de krant lezen.

Maar Jan vinden we vooral in zijn werk, zijn boeken, columns en duizenden liedjes. Al mijn liefde staat op plaat – ‘Ik hou van jou!’ draai dat maar, als het niet meer gaat."

 

Onverwachts twee extra columns van Jan

De eerste column van Rot-de Launay zou eigenlijk al eerder verschijnen, maar het AD kreeg na het overlijden van Rot onverwacht nog twee laatste columns van de zanger, die vorige week zaterdag werden gepubliceerd.

Bron: ANP/Veronica Superguide 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via Spotify, Apple Podcasts en andere populaire podcast apps.

 

Lees verder