Momo-challenge

Veronica Superguide logo
Momo-challenge

Creepy: Momo-challenge krijgt een eigen horrorfilm!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De Momo-challenge, die begin dit jaar het internet overging en tieners aanzette tot zelfverminking, krijgt een eigen film. Producenten Roy Lee en Taka Ichise zijn bezig met het ontwikkelen van dit creepy project. 

Mother Bird

Het beeld van de Japanse kunstenaar Keisuke Aiso heet eigenlijk Mother Bird, maar werd door "grappenmakers" gebruikt voor de challenge. Een anoniem persoon stuurde jongeren, onder de naam Momo, berichten via WhatsApp en spoorde ze aan verschillende uitdagingen te doen. Velen gingen daarop in, omdat deze Momo dreigde informatie over hen bekend te maken als ze zouden weigeren. Het bleek later een hoax te zijn: de media verspreidde het verhaal wereldwijd als een lopend vuurtje terwijl er geen bewijs bestond dat jongeren daadwerkelijk werden lastiggevallen. 

Hij heeft trouwens nog meer van dit soort griezelige creaties: 

Creepy: Momo-challenge krijgt een eigen horrorfilm!

Makers van The Grudge en The Ring

Lee en Ichise hebben al eerder samengewerkt aan klassiekers zoals The Grudge en The Ring. Lee produceerde ook de recente remake van It en het langverwachte vervolg, It: Chapter 2 die vanaf 5 september in de bios te zien is. Ze weten duidelijk wat echte horror is, dus we zijn benieuwd naar hun nieuwe project. 

Lees verder