Creed II had bijna een scène met het spook van Apollo Creed gehad?!

Veronica Superguide logo
Creed II had bijna een scène met het spook van Apollo Creed gehad?!

Creed II had bijna een scène met het spook van Apollo Creed gehad?!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Een vroegere versie van het scenario voor Creed II bevatte een scène waarin de geest van de in Rocky IV overleden Apollo Creed voorkwam. Dit onthulde Dolph Lundgren onlangs op de Monster Mania Con, een horror- en fantasyfilmconventie in Philadelphia. Gelukkig kreeg scriptschrijver Sylvester Stallone op tijd in de gaten dat een ongelukkig plan was.

Russische Reus

Lundgren is in Creed II opnieuw te zien als Ivan Drago, de Russische Reus die in Rocky IV Apollo Creed doodmepte. In Creed II neemt Apollo’s zoon Adonis (Michael B. Jordan) het op tegen Drago’s zoon Viktor (het Roemeense boksonster Florian Munteanu), die nog gevaarlijker is dan zijn vader. Ook Stallone’s ex Brigitte Nielsen, die in Rocky IV de vrouw van Drago speelde, duikt weer even op in dit vervolg. Terwijl Dolph het over haar optreden had, zei hij dat hij haar rol een veel beter idee vond dan om de geest van Apollo Creed op te laten draven.

“Een beetje onnozel”

“Het was een goed idee om haar terug te brengen. In de eerste versie van het script was het Apollo die terugkwam, als spook. Dat was een beetje onnozel, weet je. Dus ik denk dat het een veel beter idee was om Brigitte terug te brengen”, aldus de Zweedse actieheld. Geen van de aanwezigen besloot door te vragen over hoe deze scène met Apollo's geest eruit zou hebben gezien, dus daarover kunnen we alleen gissen. Zouden ze Carl Weathers met CGI jonger hebben gemaakt? Of zouden ze oude beelden hebben gebruikt? Zo hij zijn zoon vanuit het hiernamaals moed komen inspreken? Hoe dan ook, deze bovennatuurlijke draai zou niet bij een rauw boksdrama als Creed II hebben gepast.

Rambo versus Monsters?!

Het is trouwens niet de eerste keer dat Stallone bovennatuurlijke elementen in één van zijn franchises wilde stoppen; zo overwoog hij eerder een Rambo-film waarin de oude ijzervreter het op zou nemen tegen een monster. En die film komt er nog ook, zij het niet in de Rambo-franchise.

Lees verder