Rob Geus in Expeditie Robinson

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Rob Geus in Expeditie Robinson

Rob Geus waarschuwt: maak géén eigen handgel tegen Coronavirus

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Smaakpolitie-cultheld Rob Geus komt met een tip voor mensen die zélf handgel maken om zich te beschermen tegen het coronavirus: NIET doen!

De bekende keurmeester, die we gelukkig weer steeds vaker terugzien op de buis, is kort, maar erg krachtig in zijn advies. In een interview met Editie NL geeft Rob (die sinds zijn deelname aan Expeditie Robinson ook wel 'kneus Geus' wordt genoemd) aan dat mensen niet massaal hun eigen desinfectie-middeltjes in elkaar moeten flansen. 

Niet doen!

Volgens déze BN'ers valt het allemaal reuze mee, maar vanwege de wereldwijde corona-uitbraak gaat men blijkbaar toch massaal handgels hamsteren waardoor er lege schappen ontstaan. En wat doe je dan? Zelf maken natuurlijk! Rob raadt dat echter met klem af. "Het probleem is dat het – als je een te lage concentratie alcohol gebruikt – niet desinfecteert. Dan denk je goed bezig te zijn, maar dat is dan dus niet zo."

Alcohol

Wie toch zelf scheikundeleraar gaat spelen, weet: er moet natuurlijk alcohol in zo'n handgel. Ook daar moet je volgens de hygiëne-expert mee oppassen. "Een te hoge concentratie alcohol is weer niet goed voor je huid. Dat kan gaan irriteren." Oké, schrijven jullie mee, jongens? Of je doet gewoon zoals Rob en gaat niet zelf aan de gang. "De handgel die ik gebruik komt van de drogist. Die is uitvoerig getest en geproduceerd in het lab. Niet in de keuken, bij iemand thuis. Je kunt je afvragen of de omstandigheden daar überhaupt hygiënisch genoeg zijn om een desinfectiemiddel te produceren."

Lees verder