Cornald Maas

Veronica Superguide logo
Cornald Maas

Cornald Maas is onzeker over Songfestival in 2021

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Nu het Songfestival is uitgesteld vanwege het coronavirus worden al grote plannen gemaakt voor 2021. Maar Cornald Maas is niet zo zeker of het grote zangfestijn dan wél op een normale manier kan doorgaan. "Misschien gebeurt het wel in een aangepaste vorm, ook over een jaar."

Songfestival 2021 nog onzeker

In de DWDD-opvolger M is Cornald te gast om te praten over de vervangende programmering van het Songfestival. Hij benadrukt dat het nog helemaal niet duidelijk is of het coronavirus over een jaar geen impact meer heeft op ons dagelijks leven. "Je kunt er nu nog niets over zeggen." Het zou dus goed kunnen dat het evenement volgend jaar zonder publiek moet. “Je weet ook niet hoe de situatie is over een jaar. Is er dan al een vaccin en werkt dat dan voldoende?

Blijft het in Nederland?

Het is overigens nog helemaal niet officieel dat het Songfestival volgend jaar in Nederland gaat plaatsvinden. "We hopen natuurlijk allemaal dat we volgend jaar het Songfestival alsnog in Nederland kunnen houden. Daar wordt achter de schermen ook hard aan gewerkt om dat voor elkaar te boksen", aldus hoofdproducent Sietse Bakker. Of Rotterdam de gaststad blijft als Nederland het evenement behoudt? Daar moeten de organisatoren ook nog naar kijken.

"Er moet een hoop gebeuren en het is niet een potje voetbal wat je even moet verplaatsen. Ahoy moet beschikbaar zijn, we hebben al die hotelkamers weer nodig en ook financieel betekent het natuurlijk iets."

Film1 staat open: Deze 5 (Oscar)films moet je niet missen!

Beste Zangers-special

Naast een Eurovisie Songfestival tv-special op 16 mei komt het megasuccesvolle muziekprogramma Beste Zangers met een Songfestival-aflevering. Op 14 mei ontvangt presentatrice Edsilia Rombley artiesten als Lenny Kuhr, Franklin Brown, Maribelle en René Froger. 

Lees verder