Thomas Berge bij de laatste kanshebbers voor het Songfestival? 'Niet waar' zegt Cornald Maas

Door Redactie
Thomas Berge, Songfestival, Cornald Maas

Het leek te mooi om waar te zijn: Thomas Berge beweerde gisteravond stellig bij RTL Boulevard dat hij met zijn nummer Lost in de race was om ons land te vertegenwoordigen op het Songfestival. Maar dat blijkt, volgens Cornald Maas, toch anders te liggen.

Natuurlijk is inmiddels al een week bekend dat Jeangu Macrooy ons land gaat vertegenwoordigen op het Songfestival, dus je vraagt je misschien af: waar maken mensen zich nu druk om? Maar Thomas Berge vertelde gisteravond in RTL Boulevard nog heel enthousiast over het feit dat hij bij de laatste vier behoorde in de selectieprocedure. "Voor zover ik wist, was ik tot het einde één van de vier, dus het was onwijs spannend." Hij hoorde - volgens eigen zeggen - pas op het einde dat hij het met zijn nummer Lost net niet was geworden. 

Reactie van Cornald

Maar dat blijkt volgens Cornald Maas, die zelf tot de selectiecommissie behoort, toch anders te liggen. Zo maakte hij direct duidelijk op Twitter met de tekst: "Dit bericht klopt niet". Hij verklaart nu aan NU.nl: "We kiezen een nummer en artiest en doen geen enkele uitspraak over andere songs en de selectie, laat staan over wie er bij de laatste vier kandidaten zaten."  Mark Labrand zat er dus ook flink naast, toen hij 'onthulde' dat er nog vier mensen in de race waren. Of is er gewoon onderling niet goed gecommuniceerd?