Cornald Maas in Tel Aviv bij het Eurovisie Songfestival 2019

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Cornald Maas in Tel Aviv bij het Eurovisie Songfestival 2019

Cornald Maas haalt uit: hij wil dat Pathé popcorn verbiedt

|
|

Laatste update:

Songfestival-adviseur Cornald Maas (die de editie in Nederland sowieso niet gaat presenteren) schrijft op twitter zijn bioscoop-frustraties van zich af. Volgens de Volle Zalen-presentator moet Pathé echt eens gaan nadenken over een popcorn-verbod. 

De tweet staat al even online, maar maakte enorm veel los. "Tip voor Pathé (en andere bioscoopketens)", zo begint Cornald zijn passief agressieve berichtje. "Verbied popcorn, m&m's etc. in de bioscoopzaal." Maar wáárom dan? Vooral door het onuitstaanbare geluid, zo beweert Cornald. "Het geknisper, gegraai en geknaag is - vooral op verstilde filmmomenten - oorverdovend.

Cornald Maas

De tweet zorgt voor een storm aan tegenreacties én steunbetuigingen. "Ga lekker thuis kijken dan", bitst ene Mary keihard terug. Cornald: "Hey Mary, als je een beetje nadenkt (maar dat doe je kennelijk niet): die films zijn niet thuis te zien". Er volgen ook veel reacties van mensen die zich net als Cornald enorm zitten te ergeren aan etende mensen. 

Reactie Pathé

Ondanks nieuwe 'ScreenX'-zalen, een overvloed aan 4DX-ervaringen én zelfs een 24-uursbios, kan het natuurlijk áltijd beter. Zelfs bij Pathé. De bioscoopketen voelde zich niet te beroerd en kwam met een reactie, speciaal voor Cornald. "Bij een echte filmbeleving hoort popcorn", zo begint een woordvoerder. "We doen er zo veel mogelijk aan om het gekraak tegen te gaan." Nou, wordt vervolgd!

Lees verder