angela de jong beau vandaag inside

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
angela de jong beau vandaag inside
VITVTalkshowSBSRTL

Terugkeer Vandaag Inside verbaast Angela de Jong niet: ‘Explosieve mannen’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Vandaag Inside komt terug. Althans, daar lijkt het sterk op. De terugkeer van de talkshow verbaast Angela de Jong niet. “Je kunt je voorstellen dat Johan Derksen dacht: eigenlijk ben ik wel gek.

Eerste gasten zijn al gebeld

Vandaag maakte Johan Derksen bekend dat Vandaag Inside maandag gewoon weer op tv te zien zal zijn – ondanks dat Talpa nog een klein beetje tegensputtert... Angela de Jong is niet verbaasd, zo vertelt ze aan tafel bij Beau. Ze weet zelfs te vertellen dat de eerste gasten voor komende week al gebeld zijn!

Waarom stopte Vandaag Inside?

Beau vraagt Angela waarom de mannen überhaupt wilden stoppen. “Ze voelen zich niet heel erg gesteund (door de Talpa-directie, red.) en dat snap ik wel. Dat resulteerde in het feit dat Johan de handdoek in de ring gooide.” Angela meent dat de ophef over ‘de kaarsenrel’ de mannen namelijk niet in de koude kleren is gaan zitten. “Als jij je hele dorp vol ziet hangen met spandoeken met ‘verkrachter’ en alles en iedereen gooit je de schouwburg uit. (…) En ik begreep van René van der Gijp dat ie bedreigd werd. Ja, dan snap ik dat je ook denkt: is dit het me waard?

'Johan Derksen zijn mening doet ertoe'

De grote vraag is daarom waarom de mannen nu dan toch besloten hebben om terug te komen. Angela beschrijft het trio als ‘explosieve mannen’: “Als ze iets niet zint, dan is het: ‘Ah, ik kap ermee!’ (…) Maar als dan het stof is neergedwarreld, dan kun je je voorstellen dat Johan Derksen dacht: eigenlijk ben ik wel gek, want ik ben een hartstikke mooi platform kwijt. Hij vindt het hartstikke leuk om te doen en laten we eerlijk zijn: zijn mening doet ertoe in Nederland.

Angela is blij dat Vandaag Inside terugkomt, maar vraagt zich tegelijkertijd af waar alle nasleep voor nodig was. “Het had totaal niet zo hoeven gebeuren.” Ze snapt niet waarom men de koppen niet bij elkaar heeft gestoken om te bepalen hoe ze het ‘handig’ zouden kunnen aanpakken. Het liefst met een welgemeend ‘sorry’.  

Wat René van der Gijp over de terugkeer van Vandaag Inside te vertellen heeft, lees je hier.

Beau zie je elke werkdag rond 22:00 uur op RTL 4.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder