‘Colin Farrell in gesprek voor rol in verfilming Dumbo’

Veronica Superguide logo
‘Colin Farrell in gesprek voor rol in verfilming Dumbo’

‘Colin Farrell in gesprek voor rol in verfilming Dumbo’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Na The Jungle Book en Beauty and the Beast wordt ook de Disneyklassieker Dumbo in een nieuw jasje gestoken. Acteur Colin Farrell zou in gesprek zijn voor een rol in de verfilming, die wordt geregisseerd door Tim Burton.

Tim Burtonesque cast

Eva Green en Danny DeVito hebben al rollen in de vernieuwde versie van de tekenfilm uit 1941. Farrell zou in de race zijn voor de rol van Holt, een weduwnaar met twee kinderen, meldt Deadline.

Green speelt Colette, een Franse trapeze-artiest die werkt voor de vijandige circusbaas Vandemere. DeVito vertolkt het personage Medici, een eigenaar van een kleiner circus dat wordt overgenomen. De rol van Vandemere moet nog gecast worden.

Burton werkte al meerdere keren samen met Green en DeVito in onder andere Batman Returns, Big Fish, Dark Shadows en Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children.

Mary Poppins

Het zou niet de eerste rol voor Farrell zijn binnen het Disney-universum. Eerder speelde hij de rol van Travers Goff, de vader van Mary Poppins-schrijfster, in de Disneyproductie Saving Mr. Banks.

Dumbo

Burton gaat het beroemde verhaal van Dumbo nieuw leven inblazen met een mix van live-action en computeranimaties. De makers hebben aangegeven dat de wereld van Dumbo uitgebreider zal zijn dan het originele verhaal waarin circusolifant Dumbo leert vliegen. Wanneer de film uitkomt is nog niet bekend.

Disneyklassiekers komen tot leven

Dumbo is niet de enige Disneyklassieker die opnieuw wordt gemaakt. Eerder regisseerde Tim Burton de live-action versie van Alice in Wonderland. Daarna volgden ook live-action films van Maleficent, Cinderella, The Jungle Book en Beauty and the Beast.

En in de planning staan Mulan, The Little Mermaid, Snow White and the Seven Dwarfs, The Lion King, Aladdin, Peter Pan en Winnie the Pooh. Ook zal naar verluid Emma Stone de hoofdrol spelen in Cruella De Vil, gebaseerd op 101 Dalmatians, en Reese Witherspoon in Tinker Bell, de sidekick van Peter Pan.

Lees verder