Clown Bassie keek 'de dood in de ogen'

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Clown Bassie keek 'de dood in de ogen'

Clown Bassie keek 'de dood in de ogen'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het was de afgelopen maanden stil rondom clown Bassie en daar blijkt een goede reden voor te zijn. Bas van Toor (82) verblijft al maanden in een revalidatiecentrum, omdat er na een operatie aan zijn halsslagader complicaties optraden. Dat meldt De Telegraaf vandaag.

‘Hij stikte bijna’

“Bas kreeg na die ingreep een plotselinge verdikking in zijn hals waardoor de luchtwegen en de slokdarm werden afgeklemd en hij bijna stikte", vertelt broer Aad van Toor (75). "Op een gegeven moment kon hij nauwelijks nog zelfstandig ademhalen. De situatie verergerde de weken daarna en uiteindelijk is hij in januari overgeplaatst naar het revalidatiecentrum." Aad schrok behoorlijk van de toestand van zijn oudere broer. "Ik heb hem er nog nooit zo beroerd bij zien liggen. Hij heeft de dood in de ogen gekeken."

Sondevoeding

De verwachting is dat Bassie voorlopig nog wel een tijdje in het revalidatiecentrum moet blijven. Hij houdt last van complicaties en is voorzichtig aan het revalideren. "Het gaat echt mondjesmaat, maar hijzelf heeft er vertrouwen in dat hij het gaat redden. Hij kan nog geen vast voedsel tot zich nemen. Daarom krijgt Bas sondevoeding om niet verder af te takelen. Geestelijk is hij gelukkig nog wel bij de pinken", vertelt Aad.

Gezondheidsproblemen

Het is niet de eerste keer dat de clown van het bekende duo Bassie en Adriaan langere tijd in de lappenmand zit. In 2016 werd hij getroffen door een auto-immuunziekte waarbij verlammingsverschijnselen optraden. Na maandenlange intensieve therapie herstelde Bas en mocht hij weer thuis wonen bij zijn vrouw Coby.

Bassie en Adriaan op Netflix

Het nieuws over Nederlands’ meest geliefde clown verschijnt vlak na de start van een ludieke actie van 3FM-dj’s Rámon Verkoeijen en Mark van der Molen. Zij vinden dat alle series van Bassie en Adriaan op streamingdienst Netflix moeten verschijnen. Daarom heeft het duo een speciale Facebookpagina opgericht (met inmiddels bijna 10.000 likes) voor het doel en besteden de twee de komende uitzendingen aandacht aan het initiatief.

Lees verder