De 8 mafste reclamespotjes met Chuck Norris

Veronica Superguide logo
De 8 mafste reclamespotjes met Chuck Norris

De 8 mafste reclamespotjes met Chuck Norris

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Dit weekend vierde Chuck Norris zijn 79e verjaardag. Wij blikken op zijn mafste optredens in bizarre commercials van over de hele wereld!

Speelgoed

Dankzij vlotte B-actiefilms als Lone Wolf McQuade, Invasion U.S.A. en The Delta Force was Chuck midden jaren 80 populairder dan ooit. In die periode kreeg hij zelfs zijn eigen tekenfilmserie, genaamd Chuck Norris - Karate Kommandos. En uiteraard kon een speelgoedlijn gebaseerd op deze reeks niet lang uitblijven!

Supersnel

In dit spotje maakt Chuck Norris reclame voor een Braziliaanse internetprovider. Deze belooft supersnelle verbindingen en geen buffering. In deze campagne verschenen nog enkele andere spotjes waarin de karatekampioen op geheel eigen wijze afrekende met zijn tegenstanders, maar dit is de beste!

Kerstmis

Ook iconische actiehelden zitten wel eens krap bij kas, zeker als kerstmis voor de deur staat. Gelukkig biedt deze bank uitkomst! Als je Pools wat roestig is, is het trouwens geen schande om de ondertiteling aan te zetten. Dan leer je ook nog meteen een interessant feitje over hoe Chuck zijn kerstboom versiert!

Fotolijstjes

Acht jaar geleden reisde onze favoriete vechtersbaas af naar Tsjechië om daar een rits commercials op te nemen voor T-Mobile. Zo prijst hij onder meer netbooks en digitale fotolijstjes (weet je nog?) aan. Subtiel is anders, maar grappig is het wel!

Omstreden

Iets minder grappig zijn de reclames die Norris opnam voor de National Rifle Association, de omstreden belangenvereniging van Amerikaanse wapenbezitters. In dit spotje vertelt de acteur dat hij meer vertrouwen heeft in vuurwapens dan in karate als er een insluiper voor zijn neus staat. Alsof iemand het in zijn hoofd haalt om bij Walker, Texas Ranger in te breken!

Rednecks

Na het wat ongemakkelijk spotje hierboven, besloot de NRA dat humor misschien een beter middel was om je doel te bereiken. Je hoeft het niet eens te zijn met de boodschap, voor een spotje van de fanatieke Amerikaanse wapenlobby is dit opvallend geestig. Schietgrage rednecks met zelfspot, het moet niet gekker worden…

Stembus

Als je door de vorige twee spotjes nog niet helemaal overtuigd bent van de zonnige kant van vuurwapens, dan heeft onze rechtse rakker nog tien redenen om op verkiezingsdag naar de stembus te gaan. Mochten we het ooit nog meemaken dat het wapenbezit aan banden wordt gelegd in Amerika, dan heeft het in ieder geval niet aan Chuck gelegen…

Adembenemend

Mochten bovenstaande spotjes toch een wat nare namaak hebben achtergelaten, dan is er gelukkig altijd nog deze spectaculaire commercial van FIAT. Hierin verandert onze held een duffe autoreclame in een adembenemende actiefilm. Kom terug, Chuck. We missen je!

Lees verder