• Opinie

Christiaan: 'Mijn vrouw is onverbiddelijk: op kerstavond kijken we naar Dr. Love'

Veronica Superguide-hoofdredacteur Christiaan Ruesink is een alleskijker. Elke week kiest hij zijn favoriet! Met deze week: de jaarlijkse kerstspecial van All You Need Is Love.

Christiaan Ruesink

Deze week is het weer kerstavond. Bij ons thuis betekent dat de All You Need Is Love-kerstspecial. Al weken verheugt mijn vrouw zich op deze avond. Ik niet. Ik stel weleens voor met de traditie te breken en te kiezen voor een film. Dan ben ik zelfs bereid om naar zo’n suikerzoete Hallmark-kerstfilm te kijken, maar m’n vrouw is onverbiddelijk: op kerstavond kijken we naar Dr. Love. Ze heeft de hapjes al in huis gehaald. Want die horen bij het sfeertje.

Leukste onderdeel van de special 

Er is geen ontkomen aan. Ook in de dubbeldikke kerstspecial van Veronica Superguide besteden we er aandacht aan. Rob Goossens is ’s nachts mee geweest om kandidaten thuis te overvallen en mee te nemen op reis naar de sneeuw. Hij heeft ervan genoten, zo’n hele straat die wakker wordt van Robert ten Brink die aanbelt voor een ontvoering. En ook ik vind het ’t leukste onderdeel van de hele special.

Is er ook weleens niet opengedaan?

Vooral wanneer moeder de trap afdaalt in haar witte badjas en met d’r haren nog wild en ongekamd. Vaak staat vader erachter in zijn korte pyjamabroek en grijze pantoffels, onderwijl verwoede pogingen ondernemend om de keffende teckel van de familie in toom te houden. En altijd vraag ik me af: is er ook weleens niet opengedaan? Bij mij thuis hoeft ’s nachts echt niemand aan te bellen.

30 jaar lang

In 1992, precies dertig jaar geleden, was de eerste aflevering. We woonden toen net samen. Ik heb dus alle afleveringen gezien, want die paar keer dat we besloten om tóch op kerstavond naar de kerk te gaan, namen we het op en keken we een dag later terug.

Niks gemist

Nu ik erover nadenk: ik denk dat dit het enige programma is waar we nooit een aflevering van hebben gemist. Heb ik toch nog een excuus om zaterdag met veel plezier te kijken.

Reageren? Graag!

christiaan.ruesink@dpgmedia.nl