• Opinie

Christiaan: ‘Mijn vrouw en ik zijn soms net Statler en Waldorf’

Christiaan Ruesink

Veronica Superguide-hoofdredacteur Christiaan Ruesink is een alleskijker. Elke week kiest hij zijn favoriet! Met deze keer: Dertigers.

Ons tv-avondje zag er afgelopen weken steeds hetzelfde uit. Eerst op RTL 4 B&B Vol Liefde en daarna op NPO 3 de BNNVARA-serie Dertigers. Ogenschijnlijk twee totaal verschillende programma’s, maar ze lijken heel veel op elkaar.

Het recept van een goede soap

Ze volgen beide het recept van een goede soap. En daar houden we van. Over die eerste serie - net als vorig jaar een kijkcijferhit - is genoeg geschreven. Maar over Dertigers hoor of lees ik zelden iets. Dat is best jammer, want het is zeer vermakelijk. 

Valt niet op

Dertigers gaat over een groep vrienden in Amsterdam van ongeveer dezelfde leeftijd die worstelen met typische dertigers-problemen: wel of geen kinderen, de eerste scheiding, verliefd worden op een oudere man en de kater na het stappen die er vroeger nooit was. Dat bij de casting van de acht hoofdpersonen ongeveer alle politiek correcte boxjes zijn aangevinkt, valt na verloop van tijd niet eens meer op. 

Zwaar te verduren

Je gaat met hen meeleven, zoals in een heuse soap hoort. Inmiddels is seizoen drie bezig en zitten we er middenin. Met name Saar heeft het bij ons thuis zwaar te verduren. Zij heeft haar vriend Pieter verlaten. Niet omdat ze niet van hem houdt, maar omdat de ex van Pieter haar dat heeft bevolen, anders zou ze namelijk Pieters zoontje Luuk afpakken. Volgt u het nog?

Dat Saar daarin mee is gegaan, vinden wij volstrekt ongeloofwaardig. En wanneer haar vriendengroep haar uitsluit en zij besluit weer aan de coke te gaan, roepen wij gezellig vanaf de bank: “Lekkere vrienden heb jij.” Vinden we leuk. Beetje commentaar geven vanaf de zijlijn. Mijn vrouw en ik zijn soms net Statler en Waldorf. En dat is typisch Vijftigers.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast-apps.