Christiaan Ruesink

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Christiaan Ruesink
SBSOpinieTV

Christiaan Kiest: Smullen van Million Dollar Island

|
|

Laatste update:

Veronica Superguide-hoofdredacteur Christiaan Ruesink is een alleskijker. Elke week kiest hij zijn favoriet! Met deze week: Million Dollar Island.

Eigenlijk was ik al verkocht na de eerste aflevering. Kisten met eten, bijlen, messen en (muskiet-)netten werden gedropt en mensen werden wild: ze namen zoveel mogelijk mee. Voor zichzelf. Zonder te delen. Schande sprak men ervan. Ik zat te smullen en me tegelijk af te vragen: wat zou ik hebben gedaan? Die vraag maakt Million Dollar Island van SBS6 en Amazon Prime tot een van mijn favorieten.

Million Dollar Island

Honderd mensen die elkaar niet kennen, zijn gedropt op een onbewoond eiland ergens in de Filipijnen. Ze moeten er twee maanden zien te overleven. Zoals gezegd is in de eerste aflevering eten op het strand geploft en moest iedereen het maar verder uitzoeken. Er zijn kampen ontstaan, net dorpjes. Iedere deelnemer kreeg aan het begin een armbandje met een waarde van tienduizend euro. Die kun je verspelen in een spel of door op te geven. In dat laatste geval geef je je bandje aan een ander. Maar aan wie? Speel je strategisch of ga je gewoon voor degene met wie je het fijn hebt gehad?

De rijkste kop moet rollen

Inmiddels is al ruim de helft vertrokken en is de rijkste deelnemer meer dan 150.000 euro waard. Lijkt fijn, maar is ’t niet. De kop van de rijkste moet rollen. Wie opvalt, krijgt het sowieso moeilijk. Het is net het echte leven. Je kunt je maar beter een beetje laten meedrijven.

'Ik had mezelf drie afleveringen gegeven'

Mijn vrouw en ik kijken samen. Minstens drie keer per aflevering zegt ze: zo zou jij ook reageren. Meestal als deelnemers die zich ergeren aan anderen dat niet langer kunnen verbergen. Ik vrees dat ze gelijk heeft. Ik had mezelf drie afleveringen gegeven. “Drie?” Mijn vrouw lacht. “Twee, hooguit.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Russian Doll, They Call Me Magic en The John Wayne Gacy Tapes. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder