Christiaan Ruesink

Veronica Superguide logo
Christiaan Ruesink
Opinie

Christiaan Kiest: gegrepen door Real Dictators

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Veronica Superguide-hoofdredacteur Christiaan Ruesink is een alleskijker. Elke week kiest hij zijn favoriet! Met deze week: even geen film of serie, maar een indrukwekkende podcast: Real Dictators.

De eerste keer vergeet je nooit. De eerste film in de bioscoop? Ik Ben Joep Meloen. Mijn ontgroening op Netflix? Lilyhammer. En mijn entree in de wereld van de podcast? El Tarangu, over de doodgewaande Spaanse wielrenner José Manuel Fuente. De eerste keer zorgt er – als het goed voelt – voor dat je zin krijgt in meer. En dus heb ik sindsdien honderden films, series en tv-programma’s gekeken en zoek ik dagelijks naar nieuwe podcasts om te luisteren.

Een goed verhaal

De gemene deler? Een goed verhaal. Het maakt niet uit of het is geschreven, gefilmd of gesproken. Feit of fictie; het is me om het even. Ik hou van verhalen die zich afspelen in het hoofd van mensen. Wat beweegt iemand. Om die reden ben ik de laatste weken gegrepen door de podcast Real Dictators. Bekende namen als Josef Stalin, Adolf Hitler en Kim Jong-Il komen langs. Maar ook de minder bekende Papa Doc, Hideki Tojo en Genghis Khan. Over Hitler zijn veertien afleveringen van bijna een uur gemaakt.

Het leven van de grootste dictator ooit flitst aan me voorbij

Ik ben inmiddels bij aflevering twaalf. Ik luister onderweg, in de auto. Per dag bijna drie uur. Rijdend van de Betuwe via Utrecht en Amsterdam naar Hoofddorp flitst het leven van de grootste dictator ooit aan me voorbij. Ik hoor hoe een mislukt kunstschilder die in cafés zelfgemaakte schilderijtjes verkocht, uitgroeit tot de meest gevreesde massamoordenaar ooit. De vorm boeit me: een verteller, afgewisseld met duiding van historici en zo nu en dan een authentiek geluidsfragment. Het maakt het verhaal levendig. Ook in de auto werkt de magie van een goed verhaal en vergeet ik de tijd.

Ik heb nu al zin om naar huis te rijden.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder