Christiaan is fan van Machos Alfa: 'Een van de leukste series van dit moment'

Veronica Superguide-hoofdredacteur Christiaan Ruesink is een alleskijker. Deze week tipt hij de 'een van de leukste series van dit moment': Machos Alfa.

Christiaan Ruesink

Mijn oudste zoon, achttien jaar oud, verzuchtte van de week aan tafel: “ik begrijp niets van vrouwen”. “Ik ook niet”, zei ik. “Maar ik doe gewoon alsof.”

De dominante man

Het zijn verwarrende tijden voor mannen. In de Spaanse Netflix-serie Machos Alfa voelen de vrienden Pedro, Luis, Raúl en Santi zich een beetje verloren nu het einde van het patriarchaat nadert, de tijd waarin de man altijd dominant was. De veertigers proberen zich, ieder op hun eigen wijze, aan te passen aan de nieuwe wereld van sterke, onafhankelijke vrouwen. En dat levert een van de leukste series van dit moment op.

Cursus Nieuwe Mannelijkheid

Pablo is ontslagen als directeur van een tv-station en moet plaatsmaken voor een vrouw. Zijn eigen vrouw ziet dat als een mooie gelegenheid om als influencer door te breken en verdient in no-time meer dan hij. En dat doet pijn. Zijn beste vriend Raúl gaat al jaren in het geheim vreemd, maar als zijn vriendin voorstelt voortaan een open relatie te hebben, heeft hij het er maar moeilijk mee. Luis kan op zijn beurt niet accepteren dat zijn vrouw hem aan de kant heeft geschoven voor de personal trainer. Alleen maar voor de seks. Terwijl Santi, de enige niet alfa-man in dit vriendenstel, wanhopig op zoek is naar de ware liefde en zich suf datet op Tinder. Hij is ook degene die zijn vrienden wijst op de noodzaak tot verandering en hen met z’n vieren inschrijft voor de cursus Nieuwe Mannelijkheid. Dat levert heerlijke confrontaties op.

De tekst gaat verder onder de trailer

Woeste mannen

Of ze uiteindelijk zijn veranderd? Kijk vooral zelf. 

Ik had na deze serie écht zin in seizoen twee van Vikings: Valhalla, die ik vervolgens in één ruk heb uitgekeken. Woeste mannen met baarden die de hele dag niets anders doen dan vechten en laten zien wie de sterkste is.

Wat zegt dit over mij?