Christiaan: ‘Het verhaal van The Handmaid’s Tale is wel verteld’

Veronica Superguide-hoofdredacteur Christiaan Ruesink

Veronica Superguide-hoofdredacteur Christiaan Ruesink is een alleskijker. Elke week kiest hij zijn favoriet! Met deze week: Rampvlucht, de indringende serie over de Bijlmerramp.

Nog niet zo lang geleden keek ik bij willekeurig welke streamingdienst een serie vaak in één ruk uit. Heerlijk, dat bingewatchen. Nu wacht ik al weken keurig op het moment dat The Handmaid’s Tale (donderdag, Videoland) en House of the Dragon (zondag, HBO Max) ‘live’ worden gezet. Alsof het reguliere tv betreft. Gek genoeg moest ik juist bij die ouderwetse tv binnen een week naar de vijf afleveringen van Rampvlucht kijken, want blijkbaar had iemand besloten dat dat beter was. Het is de wereld op z’n kop.

Vrienden die met hetzelfde probleem worstelen zeggen: wacht totdat alles is uitgezonden en kijk dan alles in één keer. Maar dat kan ik niet. Mijn nieuwsgierigheid staat me in de weg. Overal in mijn tijdlijn duiken dan berichten op over de betreffende series. Recaps van afleveringen die ik nog moet kijken. Ook al wil ik het niet, ik moet de stukjes dan toch alvast lezen.

Om elkaar heen draaien

Komt het door het wekelijkse ritme dat zowel Handmaid’s Tale als House of the Dragon minder spannend zijn dan eerdere seizoenen? (En dan bedoel ik uiteraard Game of Thrones als voorloper van House of the Dragon). Het verhaal sleept zich voort. Bij Handmaid’s Tale, inmiddels aanbeland in seizoen vijf, draaien de hoofdrolspeelsters June Osborne en Serena Joy Waterford al weken om elkaar heen zonder elkaar echt pijn te doen, terwijl de zoektocht naar June’s dochter Hannah, die nog vastzit in Gilead, steeds wordt uitgesteld. Misschien werkt de serie naar de Grote Finale toe, maar ik krijg toch meer het gevoel dat het verhaal wel is verteld.

Nee, dan Rampvlucht. Dat waargebeurde drama boeide van de eerste tot de laatste minuut. En heerlijk dat het binnen een week klaar was.

Dit verhaal verscheen eerder in Veronica Superguide. Nooit meer iets missen? Sluit dan snel een voordelig abonnement af!