Christiaan Ruesink

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Christiaan Ruesink
Opinie

Christiaan: 'De TV gaat ons deze zomer niet helpen, vrees ik'

|
|

Laatste update:

Veronica Superguide-hoofdredacteur Christiaan Ruesink is een alleskijker. Elke week kiest hij zijn favoriet. Nu hij op vakantie is kijkt deze week liefst: B&B Vol Liefde.

Het scherm in de hotelkamer is groot en mooi weggewerkt in de wand van de muur. Liggend vanaf het bed heb je prachtig zicht. De afstandsbediening ligt lonkend voor me klaar. Het eerste dat ik doe, zodra we een hotelkamer waar ter wereld ook, binnenkomen, is de TV aanzetten. Kijken welke zenders ze hebben. Tot grote ergernis van mijn vrouw, die liever eerst de koffers uitpakt.

Synchronitalië

Langzaam zap ik ook ditmaal langs de kanalen en verbaas ik me erover hoeveel zenders RAI in Italië heeft. En allemaal nagesynchroniseerd, nog steeds. Ik begrijp meteen waarom zelfs de jongeren op dit eiland – had ik al gezegd dat we op Sicilië zijn? - nog zo slecht Engels spreken. Ik zap verder en het valt me op dat het aantal Arabische zenders elk jaar lijkt te groeien. Evenals de hoeveelheid kanalen uit het voormalige Oostblok. Het is duidelijk waar de meeste toeristen vandaan komen.

Nostalgie bij de buurtjes

Geen Nederlandse zenders, dat had ik ook niet verwacht. Maar vanuit een soort nostalgisch gevoel hoop ik altijd nog onverwacht BVN tegen te komen. Zoals die keer, jaren geleden in februari, in Egypte toen we, terwijl het buiten boven de dertig graden was, op onze hotelkamer keken naar onze schaatsende buurman op de uiterwaarden bij Wageningen.

Deze zomer

De TV gaat ons deze zomer niet helpen, vrees ik. Gelukkig hebben we genoeg alternatieven: we hebben een laptop, een iPad en onze mobiele telefoon mee. Hoe is de WiFi, vraag ik aan de jongens. Die blijkt niet te werken. Of beter gezegd: soms wel, soms niet. De jongste raakt niet in paniek: hij heeft heel veel series gedownload in Nederland. Ik niet. En dus begint bij mij de ergernis te groeien. Ik wil B&B Vol Liefde vanavond zien. En de aflevering van gisteren ook. 

In mijn achterhoofd hoor ik mijn moeder zaliger zeggen: op vakantie kijken we geen TV, dan lezen we een boek. Je had gelijk, ma.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder