Chloë Grace Moretz woedend op marketingcampagne van haar eigen film

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Chloë Grace Moretz woedend op marketingcampagne van haar eigen film

Chloë Grace Moretz woedend op marketingcampagne van haar eigen film

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De publiciteitscampagne rondom de animatiefilm Red Shoes and the Seven Dwarfs valt op z’n zachtst gezegd niet bij iedereen in de smaak. Ook hoofdrolspeelster Chloë Grace Moretz heeft zich inmiddels tegen de campagne gekeerd.

Sneeuwwitje

Toen de poster voor de Koreaanse animatiefilm Red Shoes and the Seven Dwarfs werd onthuld, werden de makers al snel beschuldigd van het belachelijk maken van dikke mensen. Op de poster is een mollige versie van Sneeuwwitje te zien, met daarbij de vraag ‘Wat als Sneeuwwitje niet langer mooi was?’. De suggestie dat slank staat voor mooi en dik voor lelijk, kreeg op Twitter woedende reacties. Zo schreef plus-sizemodel Tess Holiday op Twitter: “Hoe kan het dit wordt goedgekeurd door een compleet marketingteam? Waarom is het normaal om jonge kinderen te leren dat dikke mensen lelijk zijn?”

Geschokt

Ook actrice Chloë Grace Moretz (Kick-Ass) had geen goed woord over voor de campagne: “Ik ben net zo geschokt en onthutst als jullie zijn.” Opvallend, want zij spreekt de stem in van Sneeuwwitje in de nu al omstreden animatiefilm. Zij verklaart: “De film heeft echt een positieve boodschap voor jonge meisjes. Het spijt me dat deze campagne, waar ik verder geen invloed op had, zoveel mensen beledigd heeft.”

Gluren

Ook de trailer, waarin twee dwergen stiekem gluren naar hoe Sneeuwwitje zich omkleedt, riep talloze verontwaardigde reacties op. Sujin Wang, een van de producenten van de film, bood haar excuses aan voor de ophef en verklaarde dat de omstreden campagne per direct is stopgezet. Het is nog onbekend of Red Shoes and the Seven Dwarfs ook een Nederlandse bioscooprelease krijgt.

Lees verder